EUPV sol·licita a Delegació de Govern que no autoritze la concentració ‘d’España 2000’ prevista aquesta vesprada enfront del Teatre El Micalet

La formació d’esquerres ha instat al delegat del Govern, Juan Carlos Moragues, que no autoritze la concentració convocada per a aquesta vesprada a les 19 hores per l’organització ‘España 2000’ amb motiu de la convocatòria a la mateixa hora d’un acte per part de la Plataforma pel Dret a Decidir en el Teatre El Micalet. Per a EUPV, aquesta concentració pot ser entesa com una provocació que limita el dret constitucional a la llibertat de reunió.

Així mateix, des de l’organització es considera que el trasllat massiu d’unitats d’intervenció policial a Catalunya amb motiu del referèndum del pròxim 1 d’octubre ha deixat desprotegit a la resta de l’Estat a l’hora de garantir una qüestió tan important com és la seguretat ciutadana i, per tant, és innecessari provocar una situació de desprotecció absoluta que impossibiliten exercir el dret de llibertat de reunió.

A més, l’actual context de crispació social i política pel tema del referèndum convocat a Catalunya pot convertir aquesta concentració en un focus d’atracció per a tota l’extrema dreta d’Espanya, amb tot el perill que açò suposa per a garantir la seguretat dels ciutadans.

Per açò, des d’EUPV instem a la Delegació de Govern al fet que prohibisca aquest tipus de concentracions si no existeixen els efectius policials necessaris per a garantir el lliure exercici de la llibertat de reunió, com es pot produir aquesta vesprada a València.

Related Articles

Back to top button