EUPV denuncia en la Fiscalia la presumpta falsificació del nombre d’habitants a Sogorb en relació a la concessió d’aigua que tramita la CHX

El coordinador d’EUPV, David Rodríguez, ha recolzat la denúncia presentada pel col·lectiu de Sogorb davant la Fiscalia de Castelló en considerar que s’han unflat i falsificat les xifres d’habitants per a obtenir una major concessió d’aigua que tramita la Confederació Hidrogràfica del Xúquer. Segons dades de l’INE, Sogorb compta amb una població de 9.005 habitants i en l’expedient iniciat pel govern local del PP i continuat amb l’actual equip de govern, format per PSOE i l’Agrupació d’Electors Sogorb Participa, s’indica que aquest municipi té una població de 17.950 habitants.

Per al màxim dirigent de la formació d’esquerres, des d’Esquerra Unida, “volem claredat i racionalització en la gestió dels recursos hídrics i des de l’inici de l’expedient s’ha detectat obscurantisme i falta de transparència”.

Per la seua banda, el responsable local d’Esquerra Unida, Paco Latorre, ha explicat que des del col·lectiu “ja advertirem que davant la falta d’explicacions dels responsables polítics acudiríem a la Fiscalia per a aclarir el que, al nostre judici, és una falsedat en document públic”. “Tant l’Ajuntament anterior, amb el PP al capdavant, com l’actual amb alcalde socialista, han tramitat l’expedient d’ampliació de concessió d’aigua afirmant que Sogorb té una població de 17.950 habitants quan en realitat són 9.005”, ha afegit.

Per a Latorre, aqueix excedent d’aigua que la població no necessita en funció dels seus habitants aniria destinada a les necessitats hídriques de l’empresa propietat del Grup García Carrión, antiga Dafsa, “ja que a aquesta empresa se li ha concedit per part de la Confederació Hidrogràfica del Xúquer un volum màxim d’1.027.000 metres cúbics i les seues necessitats de producció s’eleven a 1.674.977”.

Cal assenyalar que, actualment, el consum de l’empresa ja multiplica per 1.5 el consum de tota la població sogorbina. “Pràcticament vénen a coincidir les xifres d’excedent d’aigua que tindrà el municipi amb les necessitats de l’empresa que ara, segons la concessió, no té cobertes i, per açò considerem que és necessari que s’investigue aquest tema per part de la Fiscalia”, ha conclòs Paco Latorre.

Related Articles

Back to top button