El Govern central es desentén dels problemes dels jutjats i acusa a la Generalitat de la precarietat laboral existent en els mateixos

El diputat d’EUPV en el Congrés, Ricardo Sixto, ha lamentat que les administracions estatal i autonòmica es passen la pilota de la responsabilitat quant a la competència en matèria de provisió de mitjans materials i econòmics per al funcionament de la Justícia. Sixto va plantejar una bateria de preguntes el passat 21 de juny a la Mesa del Congrés referides a la situació en la qual es veuen obligats a treballar els vuit empleats públics en el Jutjat de Primera Instància i Instrucció número 3 d’Ontinyent (València). 

El dirigent de la formació d’esquerres va denunciar que aquests funcionaris es veien obligats a suportar altes temperatures per falta de reparació de l’aire condicionat que pateix aquest Jutjat, sense oblidar l’espai reduït que ocupen (amb prou faenes 25 metres), l’acumulació d’expedients i les goteres que té. “Són situacions que es repeteixen en altres jutjats del País Valencià com, per exemple, a Alzira o Sueca, on també tenen instal·lacions judicials antigues i amb múltiples problemes provocats per la falta de manteniment”, ha explicat el diputat valencià.

No obstant açò, -ha continuat- “la resposta que hem obtingut és que no es tracta d’una competència estatal sinó que està transferida a la Comunitat Autònoma i que, per tant, l’administració competent per a l’adopció de les mesures oportunes és la Generalitat”.

Des d’EUPV “entenem que es tracta d’un greu problema del que no es pot excusar el Govern central i que, com és el cas que ens ocupa, si és coneixedor d’una situació anòmala, encara que no siga de la seua competència, ha d’instar a l’administració corresponent al fet que complisca amb la seua obligació d’atendre les necessitats dels diferents immobles en els quals realitzen funcions administratives, així com atendre les peticions del personal que en ells treballen”, ha dit.

En aquest mateix sentit, Ricardo Sixto ha recordat les retallades que pateix la Justícia en general i que empitjoren la situació dels processos i dels diferents òrgans judicials, sense oblidar tampoc la infrafinanciació que pateix la nostra Comunitat i que provoca que hi haja situacions d’aquest tipus. Finalment, el diputat d’EUPV ha instat a la consellera de Justícia, Administració Pública, Reformes Democràtiques i Llibertats Públiques, Gabriela Bravo, al fet que es realitze una inspecció per a conèixer quin és la vertadera situació dels diferents jutjats del País Valencià i que invertisca a revertir aquesta greu situació de precarietat laboral en un sector públic com és la Justícia”.

Related Articles

Back to top button