Els encausats per demanar al Rototom la cancel·lació del concert del cantant prosionista Matisyahu expliquen el cas a Brussel·les  

La portaveu d’Esquerra Unida al Parlament Europeu Marina Albiol organitza dijous a la seu de l’Eurocambra a Brussel·les la mesa redona ‘Drets fonamentals i llibertat d’expressió a l’Estat espanyol’, en la qual participaran dos representants de les nou persones encausades per demanar per les xarxes socials al festival Rototom que cancel·lara el concert del cantant Matisyahu per les seues manifestacions prosionistes i en favor del terrorisme israelià. Junt als representants d’aquesta campanya #DefensemDDHH, prendran part en la mesa el cantant de Def Con Dos César Strawberry, condemnat pel Tribunal Suprem per sis tuits d’humor, l’advocada Isabel Elbal, i el CEO del bufet BGD Abogados Gonzalo Alberto Martínez Balonga, responsables de la defensa de l’activista i tuitera Cassandra Vera, qui també ha estat condemnada a un any de presó i set d’inhabilitació per tuitar acudits sobre la mort de Carrero Blanco.

Albiol explica que “hem volgut convidar a Brussel·les per a que expliquen les seues experiències a diferents persones que han estat represaliades per l’aparell judicial de l’Estat simplement per expressar-se a les xarxes socials. Ja siga fent acudits, o bé per explicar opinions polítiques, la persecució que alguns artistes o simples persones que expressen una veu crítica amb el poder estan patint a l’Estat espanyol suposa una clara retallada de les llibertats i un endarreriment en les garanties democràtiques mínimes que hauria de tindre qualsevol territori de la UE”. La portaveu d’EU a Brussel·les incideix en què “és important que a Europa s’escolte la veu d’aquestes víctimes de la persecució política contra el discurs dissident, perquè existeix una Carta de Drets Fonamentals que els estats membres es comprometen a complir i en ella es diu que la llibertat d’expressió i opinió està plenament garantida, especialment l’expressió artística. Per tant, la Unió Europea hauria de començar a prendre mesures contra la deriva autoritària del govern espanyol, amb l’aprovació de la Llei Mordassa i la hiperactivitat de la Fiscalia en quant a detecció de suposats enaltiments del terrorisme”.

La mesa redona de dijous al matí es completa amb una jornada de vesprada convocada pel Grup Parlamentari de l’Esquerra Unitària Europea (al qual pertany Esquerra Unida), en què es presentaran diversos casos de repressió a diferents territoris de la Unió Europea. La jornada porta per títol ‘Europa, de l’imperi de la llei a l’estat d’exepció’, i en ella participaran entre d’altres els propis César Strawberry i Cassandra Vera. “Junt amb aquests actes”, explica Marina Albiol”, hem aprofitat la seua presència a Brussel·les per a convocar una reunió amb la Direcció General de Justícia de la Unió Europea, i amb representants d’Amnistia Internacional. No només volem difondre aquestes injustícies, sinó que el nostre objectiu és treballar per a que els organismes internacionals intervinguen per posar fi a aquesta escalada d’intolerància i autoritarisme institucional. S’està criminalitzant la crítica i la discordància, aplicant càstigs que volen ser exemplaritzants i, així, destrossant la vida a persones que simplement han expressat una opinió. Això no deuria tindre lloc a una societat democràtica”.

 

NOTA: teniu la información completa de la mesa redona i de la jornada del GUE als següents enllaços:

http://iueuropa.org/wp-content/uploads/2017/06/image001.png

http://www.guengl.eu/news/article/events/europe-from-the-rule-of-law-to-a-state-of-exception

Related Articles

Back to top button