EUPV presenta una PNL per a la creació d’un accés directe a l’Hospital de la Marina Baixa

Sixto: “És totalment il·lògic que els usuaris hagen d’utilitzar l’antiga N-332, que provoca demores en els serveis d’urgència”

El diputat d’EUPV en el Congrés dels Diputats, Ricardo Sixto, ha presentat una Proposició No de Llei (PNL) en la Mesa de la Cambra Baixa per a la creació d’un accés directe a l’Hospital de la Marina Baixa des de la circumval·lació de la N-332 al seu pas per Villajoiosa per al seu debat en la Comissió de Foment. Cal assenyalar que aquesta circumval·lació al seu pas per aquest municipi alacantí no compta amb un accés directe a aquest centre sanitari, únic hospital de la comarca que dóna servei a una població fixa de 180.000 habitants i a una itinerant que pot superar les 500.000 persones. “És totalment il·lògic que els usuaris hagen d’utilitzar l’antiga N-332 que té diverses rotondes i nombrosos guals”, ha argumentat el dirigent d’EUPV.

Un altre problema afegit és que aquesta situació provoca que els serveis d’urgències que provenen de municipis com Sella, Relleu o Orxeta, i del barri de l’Ermita de Villajoiosa, es demoren més del necessari, ja que han de travessar el casc urbà d’aquesta població i recórrer una via comarcal o tota la circumval·lació.

A més, -ha afegit Sixto- “els trasllats des de la resta de municipis la comarca com Benidorm, Finestrat, L’Alfàs del Pi o Altea, i de la resta de poblacions de la subcomarca de la Vall del Castell de Guadalest, accedeixen al complex hospitalari per l’antiga travessia obligant a la reducció dràstica de la velocitat per l’alta densitat de tràfic de la zona, ja que coincideix amb una important zona comercial”.

Cal recordar que aquesta petició va ser una de les quals representants de CCOO de l’Hospital de la Marina Baixa van traslladar al coordinador d’EUPV, David Rodríguez, i a la diputada provincial per Alacant, Raquel Pérez, en la reunió que van mantenir el passat mes de maig per a conèixer de primera mà les principals reivindicacions de la plantilla d’aquest centre sanitari que atén a veïns i veïnes de 18 municipis.

Related Articles

Back to top button