Sixto pregunta a Interior perquè no retira la declaració d’Utilitat Pública a ‘Hazte Oír’ mentre que sí ho fa a entitats amb finalitats clarament socials

El diputat instarà al Govern la retirada d’aquesta títol a l’entitat ultra catòlica per considerar “que les seues campanyes són clarament homòfobes”

El representant d’EUPV en el Congrés dels Diputats, Ricardo Sixto, ha anunciat que va a presentar una pregunta al Ministeri d’Interior per a saber els motius de perquè sí retira la declaració d’Utilitat Pública a entitats i associacions amb finalitats clarament socials com l’ONG Equus Zebra, Asturias Acoge o a la Federació de Planificació Familiar Estatal, entre unes altres, mentre que no ho fa a l’organització ultra catòlica ‘Hazte Oír’ després de les seues últimes campanyes homòfobes. “Des de la nostra organització considerem que ens trobem davant una doble vara de mesurar a l’hora d’actuar per part del Govern ja que resulten clarament alarmants determinades actituds del Ministeri de l’Interior davant situacions de discriminació per raó d’orientació sexual”, ha assegurat Sixto.

Per aquest mateix motiu, el dirigent d’EUPV ha anunciat que va a sol·licitar la retirada de la declaració d’Utilitat Pública a ‘Hazte Oír’. “A més de protagonitzar múltiples campanyes amb tints homòfobs, hem sigut coneixedors per una resposta donada pel propi Govern que sembla no haver complit amb la seua obligació de presentar la memòria i les comptabilitats dins del termini i en la forma escaient, concretament de l’any 2015”, ha dit el diputat valencià, qui ha afegit que es tractaria d’un desistiment “molt greu” i que obligaria al Ministeri a actuar d’ofici contra aquesta entitat que clarament “atempta contra la llibertat sexual de les persones”.

En aquest mateix sentit, Ricardo Sixto ha presentat hui una pregunta a la Mesa del Congrés davant la petició del Grup III de la Unitat d’Intervenció Policial de la Policia Nacional que s’impose una multa a un activista LGTBI per suposadament pertorbar la marxa de l’autobús de l’organització ultra catòlica ‘Hazte Oír’. Tal com explica el diputat d’EUPV, l’activista va ser identificat al costat d’uns altres que seguien a la comitiva d’ultra dretes i, segons la policia, va incórrer en una infracció greu tipificada en l’article 36 de la denominada com a ‘Llei Mordassa’.

En paral·lel, “el jove activista porta temps esperant que s’atenguen les seues denúncies per les amenaces que ve rebent per les xarxes socials per la seua condició sexual, així com una altra de la qual va ser víctima a l’octubre de 2016 després d’una agressió neonazi i de la qual tampoc sap gens”, ha explicat.

Related Articles

Back to top button