Sixto pregunta al Govern si pensa atendre la petició del TSJCV de dotar de més mitjans materials i humans els jutjats especialitzats en clàusules sòl

El diputat d’EUPV en el Congrés dels Diputats, Ricardo Sixto, ha registrat per escrit en la Cambra baixa una pregunta al Govern central respecte a si va a atendre la petició del TSJCV de dotar amb més mitjans materials i humans els jutjats de les tres capitals de província del País Valencià que coneixeran els litigis sobre clàusules sòl. “Som conscients de la urgència d’aquesta petició realitzada per l’alt tribunal valencià i, per açò, volem saber si l’equip de govern del PP va a acceptar la sol·licitud o, una vegada més, va a discriminar a la nostra Comunitat”, ha explicat.

Sixto ha recordat que la Comissió del Consell General del Poder Judicial (CGPJ) ha aprovat l’especialització d’un total de 54 jutjats de Primera Instància que, a partir d’ahir, coneixeran, de manera exclusiva i no excloent, dels litigis relacionats amb les condicions generals incloses en contractes de finançament amb garanties reals immobiliàries el prestatari de les quals siga una persona física.

“Segons s’afirma en la pròpia pàgina web del Consell General del Poder Judicial, es tracta d’un pla d’urgència que ja es va iniciar el passat mes de febrer per a fer front al previsible augment de litigis sobre clàusules abusives en escriptures hipotecàries com a conseqüència de la sentència del Tribunal de Justícia de la Unió Europea, de 21 de desembre de 2016, en relació amb les clàusules sòl”, ha explicat el dirigent de la formació d’esquerres, qui ha afegit que “aquest pla va entrar el dia 1 de juny en vigor i, de moment, aquests jutjats no es troben reforçats”.

Related Articles

Back to top button