Esquerra Unida critica la precària situació en inversions i personal de l’Hospital de la Marina Baixa

Rodríguez: “És impossible que una plantilla amb un 64 per cent de prerietat laboral atenga a una població procedent de 18 municipis”

El coordinador d’EUPV, David Rodríguez, i la diputada provincial per Alacant, Raquel Pérez, s’han reunit aquest matí amb representants de CC.OO. de l’Hospital de la Marina Baixa per a conèixer de primera mà quins són les principals reivindicacions de la plantilla d’aquest centre sanitari que atén a veïns i veïnes de 18 municipis. Entre els temes que s’han posat damunt de la taula cal destacar la tan promesa ampliació de l’Hospital, confirmada dilluns passat per la pròpia consellera Carmen Munt durant una visita a aquestes instal·lacions, així com l’alt percentatge de precarietat laboral, la necessitat d’eliminar les barreres arquitectòniques o una major inversió quant a dotació de recursos es refereix.

Pel que fa a l’ampliació de l’Hospital, que cal recordar té més de 30 anys, Rodríguez ha mostrat la seua satisfacció pel fet que la pròpia consellera confirmara l’existència d’una partida de prop de 20 milions d’euros destinada en la seua majoria a les obres d’ampliació del centre sanitari, no obstant açò, ha recordat que es tracta d’una reivindicació històrica sol·licitada per tots els alcaldes dels municipis que pertanyen a aquesta instal·lació i, per tant, esperem que no es quede en una simple promesa més que no es materialitza”.

Així mateix, el màxim dirigent de la formació d’esquerres també ha mostrat la seua sorpresa per les dades de precarietat laboral que li han traslladat els representants de CC.OO. “Que el 64 per cent de la plantilla es trobe en una situació d’inestabilitat laboral és una dada molt negativa, que l’única cosa que provoca és que no s’estiga prestant un servei de sanitat públic de qualitat”, ha assegurat.

A més, David Rodríguez ha mostrat la seua preocupació pel fet que l’Hospital tan sols compte amb un SAMU durant 24 hores i un altre a 12 hores. “Com és possible que amb un sol SAMU es puga atendre les urgències d’una població de 18 municipis? A què espera la Conselleria de Sanitat per a solucionar un tema tan important com és la falta d’un servei fonamental com és aquest?”, s’ha preguntat el coordinador d’EUPV.

A tot açò, -ha continuat- cal sumar els greus problemes d’accessibilitat per a persones amb mobilitat reduïda que presenta el centre ja que no s’han eliminat encara les nombroses barreres arquitectòniques que té l’Hospital, així com els de saturació de pacients que obliguen al fet que molts d’ells hagen de romandre en els passadissos durant dies. “Els treballadors tenen més càrrega de treball i, no obstant açò, la plantilla segueix sent la mateixa i, per tant, tornem al problema de precarietat laboral que provoca, a més, que no es preste un bon servei”, ha afirmat el dirigent de la formació d’esquerres.

Rodríguez, que ha estat acompanyat en la reunió pel coordinadors locals Nati García (Altea), José Lopez (La Vila) i Fran Casellas (Benidorm, també ha instat a la Conselleria de Sanitat a recuperar la gestió directa de la neteja, el manteniment i la cafeteria de l’Hospital de la Marina Baixa i ha anunciat que la formació d’esquerres presentarà mocions en tots els ajuntaments on té representació per a sol·licitar les millores promeses.

D’altra banda, la diputada d’EUPV en la Diputació d’Alacant, Raquel Pérez, ha anunciat que el seu grup provincial va a presentar al pròxim Ple de la Corporació una moció en la qual sol·licitarà que s’inste a la Conselleria de Sanitat a agilitar els terminis de les obres d’ampliació d’aquest centre sanitari, així com que es destine una partida per a atendre les necessitats urgents que no poden esperar al fet que acaben les obres de remodelació.

Show More

Related Articles

Back to top button