Sixto: “El govern pretén mantenir el magatzem Castor en estat d’hivernació en compte de desmantellar i tancar-lo definitivament “

El diputat d’Esquerra Unida en el Congrés ha sol·licitat la compareixença del Ministre d’Energia perquè explique la situació del magatzem Castor després de l’informe publicat.

Ja des d’Esquerra Unida denunciàrem que la empresa del Castor era la responsable directa de los sismes de Castelló, així ho relacionava també en un Informe Geogràfic elaborat per l’Institut Geològic i Miner d’Espanya (IGME) en el 2014. Informe elaborat a petició del Ministeri d’Indústria i que demostrava la relació directa amb els sismes que es van produir al nord de Castelló i el sud de Tarragona. També, es recollia en un informe publicat per la UJI i en l’informe del Consell de Cultura Valencià. “Els riscos existien, l’administració els coneixia i els negava. Però, el pitjor, és la clàusula signada pel govern de Zapatero, que, davant del tancament del magatzem, l’administració havia de compensar econòmicament a l’empresa. Així que una vegada més, aquest fracàs, s’ha traduït  en transferències de diners públics a butxaques privades”, diu Sixto.

“Amb la publicació d’aquest informe ja exigirem al govern que  depurés responsabilitats de la companyia i evidentment que tancarà definitivament el magatzem”, explica el diputat d’Esquerra Unida, “però el govern no va fer cas i ara amb el nou informe del Massachusetts Institute of Technology, el govern segueix pensant en mantenir-lo en estat d’hibernació, tal com està des de 2013 “.

El ministre d’energia ja ha fet públic que el magatzem no obrirà, però ho fa amb un informe que ‘excusa’ a l’empresa promotora, ja que diu ‘no assegurar que no se podia preveure eixe fenomen’. Per a Ricardo Sixto, “aquest projecte ha estat una barbaritat econòmica i  mediambiental, i no és possible que no hi haja responsables. A més a més, el ministre ens haurà d’explicar que va a passar amb aquesta estructura que invadeix la Mediterrània, no pot dir simplement que no  hi haurà ni desmantellament ni reobertura”.

“No podem deixar les coses com estan, sense saber si existeix algun risc o no, i tampoc podeu consentir que en un futur es reprenguen aquestes activitats. Per això seguirem exigint el tancament definitiu i el desmantellament”, conclou Sixto.

 

 

Show More

Related Articles

Back to top button