EUPV demana al govern una partida pressupostària per al transport metropolità de València

RESP. GOB. APORTACIÓN PRESUPUESTARIA METROPOLITANO VALENCIA

Davant la pregunta de Ricardo Sixto sobre si el govern pensa introduir una partida pressupostària per al Transport Metropolità de València “l’executiu torna a donar llargues”, afirma Sixto.

De sobra són coneguts els problemes financers del transport metropolità valencià, ja des de la legislatura anterior es ve arrossegant, i aquest no només ha afectat al servei sinó que ha enfrontat als ajuntaments afectats. “No és raonable que any rere any segueixin les mateixes reivindicacions i el govern continue sense atendre les demandes de tots aquests ajuntaments”, es queixa el diputat valencià.

Amb la creació de l’Autoritat de Transport Metropolità de València, consorci dependent de la Generalitat Valenciana encarregat de coordinar i planificar el transport públic de l’àrea metropolitana de València, el Consell ja va demanar ajuda al Govern. “Aquests problemes financers ja existien i es van agreujar amb les retallades pressupostàries que va aplicar l’anterior equip municipal del PP”, explica Sixto, “i no és raonable que la tercera ciutat de l’estat segueixi sense aquest tipus d’ajudes com les que reben Madrid i Barcelona “.

Per a Sixto “continuen els greuges del govern amb la nostra con comunitat, i, si finalment no s’inclou la partida presentarem una esmena als pressupostos”.

“Des d’Esquerra Unida anem a seguir reivindicant el transport públic i  de gestió pública, i per a això es necessita que en el finançament participen totes les administracions implicades, des dels ajuntaments, diputacions, Generalitat però també el govern central”, conclou Sixto.

Related Articles

Back to top button