Esquerra Unida exigeix al Govern Central que permeta als sindicats de Picassent tornar als seus espais dins del centre penitenciari

El diputat d’EUPV en el Congrés dels Diputats, Ricardo Sixto, ha portat a la Cambra Baixa la situació que pateixen els sindicats de la centre penitenciari de Picassent després d’haver sigut expulsats de les seues instal·lacions el passat 1 de febrer. L’Oficina de València de l’Agrupació dels Cossos de l’Administració d’Institucions Penitenciàries (ACAIP), sindicat majoritari en l’àmbit penitenciari, ja va denunciar la passada setmana que els quatre sindicats representatius de l’Establiment Penitenciari de València ja no disposen de local sindical en aquest centre. És a dir, “que la direcció de la presó ha expulsat als sindicats dels seus locals en l’establiment, pel que sembla, com a resposta a les crítiques que realitzen a la seua gestió i a les denúncies sobre activitats que posen en risc la seguretat dels treballadors, fet que ens sembla absolutament intolerable”.

Per al diputat valencià, tal com ja van denunciar els sindicats, “ens trobem davant un clar atac a la llibertat sindical i a representants sindicals i no cal oblidar que els més perjudicats són els treballadors que tindran més difícil accedir als seus representants”. Per açò, Ricardo Sixto ha exigit al Govern Central que restablisca aquesta situació i permeta que els diferents sindicats tornen als espais en els quals estaven situats dins d’aquestes instal·lacions ja que, en cas contrari, “estaríem parlant d’una actitud que va en contra d’un dret constitucional”.

“Com és possible que les organitzacions sindicals es vegen obligades a atendre als treballadors a l’entrada del centre i a l’aire lliure? En quina societat democràtica s’ha vist açò?”, s’ha preguntat el dirigent de la formació d’esquerres.

Així mateix, Ricardo Sixto també ha preguntat al Govern central si coneix les denúncies que des de fa temps vénen fent els sindicats de l’Establiment Penitenciari de València sobre inseguretat, actuacions irregulars o política de personal, així com si és certa la presència d’interns classificats en primer grau de tractament, els més perillosos, quan la presó de Picassent no reuneix condicions per a açò.

Related Articles

Back to top button