Esquerra Unida anuncia la presentació d’una PNL en la qual demanarà que es permeta el registre del fill del matrimoni de dones d’Alacant

“La negativa del jutge encarregat del Registre Civil de Dénia a inscriure al fill d’un matrimoni de dones d’Alacant ens sembla totalment fora de lloc, una realitat molt allunyada de la societat en la qual vivim en ple segle XXI”. Així de taxatiu s’ha manifestat hui el diputat d’EUPV en el Congrés dels Diputats, Ricardo Sixto, en anunciar que va presentar una Proposició no de Llei en la qual reclamarà que es permeta el registre a qualsevol xiquet o xiqueta amb independència del sexe de tots dos cònjuges. Així mateix, el dirigent de la formació d’esquerres ha manifestat que també s’inclourà en la Proposició de Llei de modificació del Registre Civil en la qual està treballant el Grup Parlamentari d’Units Podem.

En primer lloc, Ricardo Sixto ha reclamat una actuació urgent per part de la Generalitat Valenciana “perquè el fill d’aquesta parella d’Alacant no es quede sense l’atenció sanitària que li correspon per dret”, ha assenyalat, qui ha afegit que, d’altra banda, “anem a impulsar les mesures que siguen necessàries de la Llei de Registre Civil per a evitar que aquest tipus de situacions es puguen donar en el nostre país, perquè quan un matrimoni de dues persones del mateix sexe vulguen inscriure a un fill o filla no hagen de passar per aquesta realitat i puguen fer-ho en igualtat de condicions que qualsevol altra parella”.

Finalment, el diputat valencià ha manifestat el seu desig que la situació se solucione en breu ja que para EUPV “és una vertadera barbaritat que per una interpretació que es puga fer de la Llei del Registre Civil espanyola, un jutge acabe denegant el dret d’inscripció d’un xiquet que és fill de dues mares que estan legalment casades en el nostre país”.

Show More

Related Articles

Back to top button