El Ple aprova per unanimitat una moció d’EUPV demanant el suport de la Diputació a l’aixecament del bloqueig d’EUA contra Cuba

La diputada d’EUPV en la Diputació d’Alacant, Raquel Pérez, ha mostrat la seua satisfacció després del suport de tots els grups polítics que conformen el Ple de la Corporació a la moció plantejada per la formació d’esquerres en la qual sol·licitava que el suport a l’aixecament del bloqueig polític, econòmic, comercial i financer que el govern dels Estats Units d’Amèrica manté contra Cuba, així com manifestar-se a favor d’unes relacions basades en el respecte a la legalitat internacional, la pau, la sobirania nacional, la llibertat i la cooperació entre tots dos països.

Pérez ha defensat durant la seua intervenció que en aquest últim any s’ha produït un avanç important per a normalitzar les relacions diplomàtiques, polítiques, econòmiques i socials entre els governs de la República de Cuba i els Estats Units d’Amèrica del Nord. “La visita recent del president dels EE.UU a Cuba ha sigut un fet històric que ha alçat moltes expectatives en tots dos països en honor d’unes noves relacions bilaterals”, ha afirmat la diputada, qui ha recordat que l’última resolució 69/5, de l’any 2016, de l’Assemblea General de les Nacions Unides titulada “Necessitat de posar fi al bloqueig econòmic, comercial i financer impost pels Estats Units d’Amèrica contra Cuba”, va concloure amb 191 països a favor de la resolució i dues abstencions: Estats Units i Israel.

Així mateix, Raquel Pérez ha indicat que el passat mes d’octubre, el Consell de la Generalitat va encapçalar una delegació empresarial i cultural per a estrènyer llaços amb l’illa en múltiples camps. “Nombrosos parlaments autonòmics, ajuntaments i Diputacions Provincials de l’Estat Español ja s’han pronunciat per l’eliminació del bloqueig econòmic, comercial i financer d’EUA contra Cuba. Ara li toca a la Diputació d’Alacant”, ha conclòs la seua intervenció la diputada alacantina.

Ocultació d’informació

D’altra banda, Raquel Pérez també ha presentat al Ple de la Corporació Provincial una pregunta relativa als motius pels quins l’equip de govern dirigit per César Sánchez no li ha fet lliurament de set peticions de documentació. Després de contestar el diputat del PP, Alejandro Morant, que part de la mateixa ha sigut lliurada i la resta està disponible per a la seua consulta, la diputada d’EUPV ha al·legat que no són certes les afirmacions del diputat d’Hisenda, “ja que una part de la documentació que hem sol·licitat correspon a organismes autònoms en els quals no tenim representació i no se’ns facilita l’accés a la mateixa”.

Una vegada més, la dirigent alacantina ha lamentat “l’ocultació i l’opacitat amb la qual actua el PP en determinats assumptes”. “Para EUPV és molt greu que l’equip de govern es negue a facilitar-nos aqueixa informació des de fa més de 16 mesos, la qual cosa suposa que obstrueix la nostra labor de fiscalització de la gestió del PP al capdavant de la Diputació d’Alacant”, ha assenyalat Raquel Pérez, qui ha afegit que, en el cas de continuar en aquesta línia “estudiarem la possibilitat d’acudir als tribunals”.

Related Articles

Back to top button