EU exigeix al Govern que prenga les mesures oportunes per a acabar definitivament amb l’erosió de la platja de la Goleta de Tavernes de la Valldigna

El diputat d’EUPV en el Congrés dels Diputats, Ricardo Sixto, ha presentat una Proposició No de Llei (PNL) per al seu debat en la Comissió d’Agricultura, Alimentació i Medi Ambient, així com una bateria de preguntes a la Mesa del Congrés relatives als problemes d’erosió en la platja de La Goleta de Tavernes de la Valldigna. En concret, en la proposta d’acord de la PNL, Sixto proposa que el Congrés dels Diputats inste al Govern a prendre les mesures oportunes per a solucionar de manera definitiva els problemes d’erosió d’aquesta platja.

Cal recordar que fa quasi un any, el passat mes de desembre, el Ministeri de Medi Ambient, a través de la Demarcació de Costas, va iniciar la regeneració d’arena en la platja de La Goleta de Tavernes de la Valldigna (València) amb l’objectiu de recuperar la línia de costa afectada pels temporals, reposant l’arena arrossegada en la zona nord de la platja. Així, es van dipositar 50.000 metres cúbics d’arena amb un cost d’uns 800.000 euros.

El diputat valencià explica en el text de la PNL que aquest dipòsit d’arena va permetre guanyar uns 30 metres la mar però, a principis de l’estiu passat, l’erosió va originar un graó de més de dos metres d’altura entre l’arenal i la riba del mar. Així, la franja d’arena va acabar sent d’uns 15 metres i amb aqueix desnivell al llarg d’uns cent metres de costa.

No obstant açò, -ha explicat Ricardo Sixto- “ara, de nou, la platja de La Goleta ha tornat a patir problemes d’erosió després del temporal que ha afectat a la costa valenciana i el mar ha engolit bona part de l’arenal, que s’ha vist reduït a una xicoteta franja, per la qual cosa s’ha perdut pràcticament tota l’arena que es va dipositar fa un any”.

 

“És evident que la reposició d’arena en la platja de La Goleta és tan sol una mesura temporal amb un cost gens menyspreable i que no soluciona el problema definitivament i, per açò, és necessari que es prenguen les mesures oportunes per a solucionar de manera definitiva els problemes d’erosió”, ha conclòs el diputat valencià.

Related Articles

Back to top button