Esquerra Unida fa una crida per a secundar la jornada de lluita educativa en defensa de l’escola pública i la derogació de la LOMQE i contra les Revàlides

El coordinador d’EUPV, David Rodríguez, ha mostrat el suport de la formació d’esquerres a la jornada de lluita educativa de hui, 26 d’octubre, contra la LOMQE en general, i les Revàlides en particular, i ha anunciat que EUPV estarà present en les manifestacions convocades en les capitals de província del País Valencià. En aquest sentit, Rodríguez ha animat a tots els afiliats i afiliades i simpatitzants de la formació d’esquerres a secundar massivament aquesta mobilització de tota la comunitat educativa com a resposta unitària enfront de la imposició de les Revàlides i per a exigir de nou la derogació de la LOMQE i la reversió de les retallades.

EUPV, des del seu irrenunciable compromís amb l’educació pública, ha vingut desenvolupant durant els últims anys una intensa campanya contra la LOMQE i contra les retallades educatives per entendre que suposen un atac frontal a l’educació pública que promou un model educatiu inclusiu, laic i democràtic que garantisca el dret de tots i totes a una educació de qualitat en condicions d’igualtat.

Per açò, “ens unim al conjunt de la comunitat educativa que exigeix la retirada immediata del Decret de Revàlides, imposat pel govern en funcions del PP en contra de les pròpies Comunitats Autònomes que ho haurien d’aplicar, i, així mateix, sol·licitem la reversió de les retallades educatives, que han suposat la deterioració de l’educació pública amb l’expulsió de milers de docents de les seues aules, sense oblidar-nos de la derogació de la LOMQE, que prossegueix implantant-se, malgrat haver sigut rebutjada per la gran majoria de la comunitat educativa i pel Congrés dels Diputats fins a en dues ocasions en els últims mesos”, ha explicat el coordinador d’EUPV.

Igualment, Rodríguez ha anunciat que la formació d’esquerres impulsarà i participarà activament en la primera vaga d’aquest curs convocada per famílies i estudiants, i fa també una crida a participar massivament en les manifestacions convocades per la ‘Plataforma Per L’Ensenyament Públic’ a Castelló, València i Alacant.

En concret, el coordinador d’EUPV participarà en la d’Alacant. “Ens sumem així a la lluita dels estudiants i les famílies contra la imposició d’un sistema de proves memorístiques, segregadores, excloents i de caràcter competitiu, que pretén expulsar a centenars de milers de joves del sistema educatiu sense qualificació i de forma prematura, condemnant-los a unes condicions de completa precarietat en el sistema laboral. Hui més que mai, la lluita és el camí”, ha conclòs David Rodríguez.

Related Articles

Back to top button