ESQUERRA UNIDA TORNA A DEMANAR AL GOVERN DE RAJOY QUE RECUPERE UNA FINCA DE XÀBIA QUE ENCARA PERTANY A UN MINISTRE FRANQUISTA

El diputat d’Esquerra Unida, Ricardo Sixto, ha tornat a demanar explicacions al govern del PP sobre la finca de luxe de Xàbia que encara gaudeix la família del ministre franquista Mariano Navarro Rubio.

Aquesta finca que va ser venuda al ministre de Franco en 1959 està ubicada en un jaciment arqueològic d’època romana. La concessió de la finca d’uns 7.000 metres quadrats i l’aprofitament dels terrenys caducaren en abril de 2012 i “és injustificable que a hores d’ara aquest espai no siga encara públic”, explica Sixto, “i més encara quan l’Ajuntament no ha deixat mai de reclamar la propietat”.

El diputat d’EUPV denúncia “el desinterès del Govern central que continua impedint que es recupere aquest espai que hauria de ser ja públic. Rajoy continua mantenint els privilegis dels franquistes i això és inadmissible”.

Aquesta finca està ubicada en un lloc conegut com La Punta Arenal i es tracta d’un dels enclavaments costers més captivadors de la Marina Alta gràcies a les espectaculars vistes a la badia de Xàbia i, per suposat, pel seu alt valor cultural pel jaciment romà, “unes propietats que cada vegada estan més degradades, ple de ferros oxidats, enderrocs, cement abandonat,…, i més que estaran si continua en mans de la família Navarro Rubio”.

“El govern de Rajoy en compte de facilitar la recuperació pública dels terrenys en el 2014 modificà el reglament de la llei de costes i prolongà durant 75 anys més la concessió dels terrenys, concedint més privilegis a aquesta família”, afegeix Sixto.

 

Related Articles

Back to top button