Sumem Biar presenta el seu Programa electoral amb “Cent propostes per a transformar Biar”

Sumem Biar va presentar ahir el seu Programa electoral amb la presència de l’alt càrrec de la Generalitat Valenciana Rosa Pardo, actualment directora General de Política Territorial i Paisatge, i la diputada a les Corts Valencianes i cap de llista per Unides Podem-Esquerra Unida per la circumscripció d’Alacant, l’alcoiana Estefania Blanes, en un acte que va encetar el candidat a l’Alcaldia de Biar per Sumem, Kique Larios Álvarez.

La jornada es va desenvolupar a la plaça del Convent, en un acte que portava per títol “Biar verd i sostenible”, i que també va servir per exposar per part de la diputada d’Unides Podem-Esquerra Unida, Estefania Blanes, com de Rosa Pardo, tant les propostes del grup parlamentari a les Corts Valencianes com les polítiques de la Generalitat Valenciana, respectivament, per frenar els interessos especulatius de les multinacionals que volen implantar grans plantes fotovoltaiques a l’interior del País Valencià.

Cent propostes per a transformar Biar

Així mateix, l’acte va servir per a presentar les principals propostes del Programa electoral de Sumem Biar que es pot descarregar des de la seua web www.sumembiar.com -tant en versió extensa, com resumida- i que van ser exposades per l’alcaldable Kique Larios. Entre altres la paralització de llicències per a les macroplantes fotovoltaiques i la reserva de la cinquena part del sòl no urbanitzable comú limitat al 3% per la Generalitat per a generació d’energia directa municipal.

També la facilitació d’instal·lar sistemes d’autoconsum energètic al Centre històric de Biar, tal i com possibilitat Conselleria. Aconseguir la construcció d’un auditori municipal, la creació d’una Regidoria de Persones majors, la posada en marxa d’un programa d’habitatge jove o el plantejament de qüestions directament a l’alcalde sense cita prèvia, també són propostes de la coalició pel que fa a cultura, serveis socials, habitatge o participació ciutadana.

Així com la materialització del Centre de Dia, la creació d’un espai d’oci alternatiu per als joves, l’aposta pel comerç local en les compres de l’Ajuntament o la remunicipalització de les escoles esportives i la piscina municipal, i la creació novament del monitor o monitora esportiva, així com la col·laboració amb el teixit associatiu per impulsar les Escoles d’Igualtat a Biar, entre altres.

Related Articles

Back to top button