Esquerra Unida de Bétera (EUPV), lamenta la falta de voluntat de l’equip de govern per a negociar millores socials en l’IBI

El partit del municipi de Bétera es fa ressò així del problema que s’ha plantejat per l’equip de govern quan en l’últim ple del 4 d’octubre, l’equip de govern que dirigeix Elia Verdevio (PP amb Más Camarena-TC i C’s), va ser incapaç d’acceptar propostes de l’oposició per a millorar socialment l’IBI i procedir a la seua rebaixa d’una forma distributiva.

Així mateix, l’organització d’esquerres ha recordat que el propi article 31 de la Constitució estableix la obligació de progressivitat dels impostos i, afig, “en concret en l’IBI, la Llei de Recursos de les Hisendes Locals, estableix en el seu article 74 diferents mecanismes per a beneficiar de la rebaixa a diferents propietaris, segons la seua situació econòmica, la situació dels serveis municipals en la seua zona i aspectes de participació en la instal·lació d’energies renovables”.

Segons manifesta el portaveu d’Esquerra Unida, “es tracta d’aplicar de manera intel·ligent i en benefici de tot el municipi una rebaixa d’IBI, per a que no siguen sol els qui tenen propietats de major valor els qui més es beneficien”.

Esquerra Unida recorda que ja va fer alguna d’aquestes propostes per als pressupostos del 2014 i ha vingut reiterant la seua voluntat en aquest sentit des de llavors.

La falta de negociació de l’equip d’Elia Verdevio ha causat la pèrdua de la majoria absoluta de què gaudia fins al moment.

Related Articles

Back to top button