Iñaki Pérez

Iñaki Pérez

Memòria Democràtica

Elda, 1982. Historiador

Des de l’adolescència he estat en moltes reivindicacions i lluites socials. Dins del sindicat d’estudiants de l’institut vaig participar en les mobilitzacions contra la L.O.C.E. i la L.O.O.

He estudiat Història, amb el que vaig accedir a una beca ERASMUS en la Université Sorbonne Nouvelle (París)

Vaig col·laborar amb la plataforma “Un altre món és possible”, molt activa contra la guerra de l’Iraq. En aqueixa mateixa època vaig ser com a voluntari a Muxia (la Corunya) a recollir quitrà del Prestige.

He compaginat els meus estudis amb diferents treballs des dels 16 anys. Soc monitor de natació, amb cursos en terapèutica i bebés, i entrenador de waterpolo; en totes dues disciplines he estat federat.

En 2008 em vaig afiliar a EUPV i PCPV d’Elda i vaig engrossir les llistes del sindicat universitari “Acontracorrent” en la Universitat de València. Vaig participar en les concentracions i manifestacions contra el “Pla Bolonya” i en l’anomenada “Primavera Valenciana”.

Partícip en les assemblees i reivindicacions del 15-M. Al seu torn he col·laborat amb la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca, així com amb “Discapacitat En marxa”, marees de l’educació, solidaritat internacional i animalistes. En 2014 vaig caminar amb les “Marxes de la dignitat” (22M) des d’Aspe fins a Madrid.

Vaig estar 6 mesos en la Universitat Nacional del Sud, de Badia Blanca (l’Argentina), fent uns cursos d’història, literatura i cultura argentina. A més, vaig fer un voluntariat en l’associació “Envion Stella Maris”, amb un taller de “Cinema i història” en un barri de baixos recursos de Badia Blanca.

Vaig ser membre actiu de la Plataforma “No al Castelazo, sí a Castelar” d’Elda que buscava la protecció del patrimoni i una major participació ciutadana davant les decisions que es prenen per les institucions públiques. També vaig col·laborar en les marxes per a la declaració com BIC del Poblet (Posició Yuste) i l’organització de les jornades del “El Fondó” de Monòver.

En 2017 vaig viatjar amb la Brigada que va formar “Amics del Poble Palestí del Vinalopó” a Palestina per a conéixer la seua realitat, entrevistant-nos amb diferents associacions que treballen a Cisjordània.

Vaig ser regidor-portaveu del Grup Municipal d’EUPV a l’Ajuntament d’Elda de 2015 a 2019, el número 4 en la candidatura al Congrés dels Diputats d’Unides Podem en les eleccions del 28 d’abril de 2019 i en l’actualitat soc Director General de Qualitat Democràtica, Responsabilitat Social i Foment de l’Autogovern en la Conselleria de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica de la Generalitat Valenciana. A nivell orgànic soc Coordinador Comarcal d’EUPV-Alt Vinalopó i membre de la Coordinadora Federal d’Esquerra Unida.

Back to top button