Esquerra Unida d’Algemesí presenta el seuprograma electoral amb 136 propostes per acontinuar millorant Algemesí.

En la presentació del programa celebrada ahir, la formació política ha destacat la faena feta en els vuit anys de govern de coalició i el projecte de ciutat per a la següent legislatura.

Esquerra Unida d’Algemesí ha celebrat este dijous 18 de maig, en el saló d’actes del Casino Lliberal, l’acte de presentació de programa per a les eleccions municipals. Ferran Santos, professor de comunicació audiovisual i número sis de la candidatura arrancava l’acte destacant la faena d’Esquerra Unida en el govern de coalició de la ciutat: “Afrontem este procés electoral amb l’experiència i el bagatge d’haver estat en el govern”.


Ximo Rosell, professor d’FP i actual regidor d’Educació, Salut i Igualtat a l’Ajuntament d’Algemesí, va abordar el bloc de mediambient i mobilitat, on va destacar, entre altres propostes, peatonalitzar el centre històric, acabar de tancar l’anell de carril bici o iniciar el projecte la reforma de la Ronda del Calvari com a
continuació del parc. En l’eix de cultura, educació i memòria, posà en valor el Pla Edificant que ha permés la millora dels col·legis públics com l’Alberto Tortajada, el Carme Miquel o el de Blasco Ibañez.


Noelia Girbés, número tres de la candidatura, va presentar algunes de les propostes més destacables en els blocs d’associacionisme i de joventut i esport. Allí va reivindicar el paper de les 171 associacions de la ciutat i la necessitat d’ajudar-les amb cursos de formació assessorament gratuït per a les persones associades en matèria d’obligacions fiscals o comunicació digital. També destacà les festes i el LGTBIfest com a esdeveniment inclusiu amb molt de potencial o la necessitat de fomentar des de l’Ajuntament les competicions esportives feminines.


Tony Cooper, número 2 de la candidatura, s’ocupà dels blocs d’economia, treball i habitatge. Va destacar la proposta de creació d’una l’Oficina Tècnica de l’Agricultura per a oferir més informació als agricultors perquè puguen assessorar-se i gestionar les ajudes de les diferents institucions. També va subratllar la importància de la col·laboració amb les entitats econòmiques de la ciutat com Acsa i Empal i potenciar el comerç local i l’hostaleria amb premis i campanyes de promoció econòmica, així com una Targeta Activa per a menors de 35 anys que compren la seua vivenda a Algemesí dotada d’una ajuda per a comprar mobiliari, utensilis, etc.

L’alcaldable Fina Machí acabà l’acte exposant els blocs de salut, tercera edat, infància i cures. Entre les mesures més destacables, Machí va assegurar que en Esquerra Unida “apostem per un pla de salut mental, volem fer-ne un específic per a les nostres veïnes i veïns. Després de la pandèmia és més necessari que mai”.


També va destacar el Pla Corresponsables per a la conciliació familiar i laboral que ha estat portant en marxa Ximo Rosell des de la regidoria d’Igualtat i que es vol continuar millorant durant els pròxims quatre anys. “Com heu pogut comprovar, la Igualtat no té un bloc específic perquè ha estat present i de manera transversal en cadascun dels apartats del programa”, rematà Machí.


Enllaç al programa: https://linktr.ee/eualgemesi

Related Articles

Back to top button