Esquerra Unida concorrerà a les eleccions del 28M en 126 municipis

Esquerra Unida concorre en coalició amb altres forces progressistes o en solitari en les pròximes eleccions municipals del 28 de maig candidatures en 126 municipis del País Valencià.

Esquerra Unida es presenta en 126 candidatures municipals del País Valencià en les pròximes eleccions municipals del 28 de maig, algunes d’elles en coalició amb altres forces progressistes, i altres en solitari. En total, l’organització d’esquerres presentarà al voltant de 40 candidatures a la província d’Alacant, més de 10 a Castelló i gairebé 80 a València. Així ho ha confirmat la coordinadora general d’Esquerra Unida, Rosa Pérez Garijo, que ha reivindicat la vitalitat de la seua organització com a “referent en el municipalisme d’esquerres i transformador al País Valencià”.

En aquesta línia, Pérez Garijo afirma que Esquerra Unida afronta les eleccions municipals amb la convicció que “quan la nostra organització governa, demostra la capacitat per a transformar i millorar la vida de la gent”, al que afegeix que “ja som referents en els municipis on hem tingut majoria absoluta, com Polinyà de Xúquer o Monforte del Cid, volem ser-ho en moltíssims pobles més”.

Esquerra Unida es presentarà de la mà d’altres organitzacions progressistes, com Podem, Compromís i altres formacions més menudes, en els municipis on siguen presents, principalment en les capitals de província, tot i que també ho farà en solitari en alguns municipis com Albalat de la Ribera, Algemesí, Asp, Villar del Arzobispo o Xilxes.

En aquest sentit, la responsable de Política Municipal, Nefer Vives, reivindica a Esquerra Unida com “la força hegemònica del municipalisme d’esquerres, motor de canvi i vertebració entre les organitzacions de l’esquerra transformadora del País Valencià”.

També ha destacat la “generositat de la nostra militància” quant als diferents registres legals, qüestió menys rellevant per a Esquerra Unida, donant així prioritat a qüestions que incideixen a millorar la vida de la gent i no a interessos partidistes. Per exemple, en localitats com Elda, on Esquerra Unida encapçala la candidatura conjunta d’unitat, ha estat Compromís qui ha executat el registre legal d’aquesta.

Pérez Garijo es mostra convençuda que el paper d’Esquerra Unida serà “determinant per a mantenir les corrupteles de la dreta i l’extrema dreta valenciana fora de les institucions”. A més, afegeix que “els ajuntaments progressistes seran eines essencials en l’aplicació de polítiques que milloren la sanitat, l’educació o l’accés a l’habitatge”.
Finalment, la coordinadora ha al·ludit al “paper protagonista que ha de jugar la ciutadania en les pròximes eleccions municipals”: “som una esquerra que coneix la realitat quotidiana dels nostres pobles, perquè som el poble”.

Related Articles

Back to top button