Podem i Esquerra Unida acorden anar en coalició a Borriana.

Les dues formacions han arribat a un acord per a concórrer juntes a les eleccions municipals sota la marca “Unides Podem-Esquerra Unida”.

Les dues organitzacions formaran per primera vegada una coalició conjunta a Borriana, un acord al que s’ha arribat sota una base programàtica formada per 45 punts per a transformar Borriana i donar-li l’impuls social i econòmic que necessita i es mereix la seua gent després de dècades d’immobilisme.

L’acord, abordat des de la responsabilitat i l’esperit d’unitat de l’esquerra, se sustenta sota eixos com la igualtat d’oportunitats per a totes i tots, la mobilitat urbana i la cura de l’entorn natural, la participació ciutadana o la dinamització econòmica de la ciutat.

D’aquesta manera, la candidatura formada per Podem i Esquerra Unida estarà encapçalada per María Martínez de Podem i en 2n lloc, per Luis Hidalgo d’Esquerra Unida a banda d’estar acompanyats en una candidatura amb persones que reuneixen experiència política municipal com Gabriel Ferràndiz (EU) i experiència de gestió en l’àmbit de la Generalitat Valenciana, com Cristian Veses (EU) entre altres companyes i companys de dilatada trajectòria.

La candidata a l’alcaldia d’Unides Podem-Esquerra Unida, María Martínez, ha declarat que “volem donar un impuls a les demandes històriques de la nostra població. Per aconseguir-lo sempre hem cregut que era imprescindible la confluència, ja que una divisió del vot perjudica sobretot a la ciutadania. La nostra ciutat necessita un front comú que defense els interessos de la majoria i aquest acord és una garantia de polítiques clarament progressistes“. Per altra banda, Hidalgo ha destacat que “ja vam fer al seu moment una crida a formar coalició i estem molt orgullosos d´haver-ho pogut dur a terme en termes similars als de l´acord autonòmic“.

El coordinador local d’EU, Cristian Veses ha manifestat que “aquest acord permetrà traslladar a Borriana el tarannà i les polítiques progressistes que s’estan desenvolupant des del govern del Botànic, qüestió aquesta que hem tirat en falta amb l’actual equip de govern“.

La portaveu de Podem Borriana també ha volgut declarar que “estem assistint al naixement de nous models de ciutat més inclusius i sostenibles. Els anys de paràlisis amb l’actual equip de govern no se solucionen amb passos arrere. Per això el nostre acord conté unes mesures ambicioses per al repte que ens planteja el futur. Aquestes mesures aniran acompanyades d’una major democratització de l’ajuntament amb mecanismes de participació“.Totes i tots els membres de Podem i Esquerra Unida han coincidit en que la candidatura conjunta serà determinant per a millorar el dia a dia de les persones que viuen a Borriana.

Related Articles

Back to top button