Esquerra Unida Borriana denuncia la desaparició de les regidories d’igualtat i medi ambient com una rendició davant l’extrema dreta

L’acord de govern signat entre el Partit Popular i Vox a Borriana ens ha deixat amb la amarga noticia que desapareixen les regidories de Medi Ambient i Igualtat, dues ferramentes fonamentals, entenem des d’Esquerra Unida Borriana, per tal de donar solucions a problemes molt importants i progressar com a societat.

Finalment l’alcalde, Jorge Monferrer, i el pròxim regidor d’urbanisme i líder de Vox a Borriana, Juan Canós, han signat un pacte del negacionisme on dones, minories socials i el nostre entorn s’han quedat fora de les competències municipals en un clar exercici ideològic d’extrema dreta a on la igualtat social no existeix i el canvi climàtic és, segons ells, un invent del progressisme.

 
“Per no fer més evident la seua orgullosa i bel·ligerant ignorància suposem que han evitat fer una Regidoria de la Terra Plana i altra dedicada a Exorcismes i Bruixeria”, explica el coordinador local d’EUPV, Cristian Veses.


Des d’Esquerra Unida considerem una vergonya que el nou govern municipal, que deia que venia a representar tots els borrianencs i borriananques, ja haja eliminat de l’organització de l’Ajuntament a les veïnes pel simple fet de ser dones negant-los l’accés a una regidoria específica i imprescindible en una societat que vol avançar en igualtat de gènere.


D’altra banda, el govern d’un poble amb greus problemes de regressió costanera, de lluita conta el canvi climàtic i abocat a prendre decisions importants en els pròxims anys pel que fa a l’entorn natural i com vivim en ell ha decidit que no cal ni tan sols una regidoria de Medi Ambient. Des d’ara la mobilitat sostenible, l’energia, la lluita contra plagues o els nostres estimats espais naturals protegits estaran en mans de gent que no té cap intenció de cuidar-los o de preservar-los, més bé al contrari, veurà en ells espais a on fer xalets o cobrir de ciment.


“Este acord de govern signat per PP i Vox denota una ignorància i un retrocés en el temps de quasi cent anys pel que fa a l’igualtat o el Medi Ambient. És molt preocupant la facilitat amb a que el PP ha comprat les tesi negacionistes i totalment trastornades de l’ultradreta per tal de governar Borriana. Però tot i això des d’Esquerra Unida Borriana anem a seguir treballant per combatre eixes idees ancorades a l’Edat de pedra i que no fan sinó augmentar la desigualtat i els problemes que té Borriana”, explica Veses.

Related Articles

Back to top button