El Consell Polític d’Esquerra Unida aprova la confluència amb Podem

L’acord s’haurà d’aprovar en referèndum per la militància d’EUPV.

Esquerra Unida va celebrar ahir, 5 d’abril, la reunió del seu Consell Polític Nacional a València, on després d’un intens debat, s’ha acordat concórrer conjuntament amb Podem a les eleccions autonòmiques previstes per al proper 28 de maig.

El màxim òrgan de direcció entre assemblees d’EUPV ha aprovat el darrer document que hi havia sobre la taula de negociació, per un 87% dels vots a favor, 1% dels vots en contra i 12% d’abstenció.

D’acord amb el document aprovat, Esquerra Unida i Podem es presentaran als comicis autonòmics sota el nom Unides Podem – Esquerra Unida, junt a la marca que ambdues formacions consensuen, i els candidats d’EUPV ocuparan els llocs segon per València i Alacant, i el tercer per Castelló.

A més a més, el document inclou altres aspectes, pels quals la formació que lidera Rosa Pérez Garijo comptarà amb visibilitat tant en la campanya com en el funcionament de la coalició i del grup parlamentari.

Pel que fa a l’àmbit municipal, els col·lectius locals tindran autonomia per a decidir com concórrer a les eleccions, si junts o per separat, tot i que es fomentarà que s’arribe a acords de confluència en la mateixa sintonia.

L’acord haurà de ser aprovat en referèndum pels militants i simpatitzants els pròxims dies 8, 9 i 10 d’abril en votació online i el dia 11 d’abril en votació presencial.  

La coordinadora general d’Esquerra Unida, Rosa Pérez Garijo, ha defensat “l’exercici de responsabilitat” realitzat per la seua formació donant aquest pas, “doncs hem posat els interessos de la ciutadania per davant de tot”.

Pérez Garijo ha qualificat l’acord de confluència amb Podem com “útil i necessari” per a consolidar i eixamplar les conquestes socials assolides pel Botànic l’última legislatura.

Related Articles

Back to top button