Esquerra Unida reivindica la protecció de les Casetes de Nules com a Bé de Rellevància Local i Espai de la Memòria

Estefania Blanes, candidata autonòmica d’Esquerra Unida per Alacant, ha visitat la localitat de Nules per conèixer la problemàtica al voltant de les anomenades “Casetes de la mar”, associada a la regressió que pateix la costa al municipi. L’organització d’esquerres reivindica el seu valor patrimonial, i la seua declaració com a Bé de Rellevància Local i Espai de la Memòria per frenar el seu deterioramen

Estefania Blanes, candidata autonòmica d’Esquerra Unida per Alacant, va visitar ahir la localitat de Nules per conèixer la problemàtica al voltant de les anomenades “Casetes de la Mar”, associada a la regressió que pateix la costa al municipi. Blanes va estar acompanyada per l’alcalde de Nules, David Garcia, Rosa Ventura, regidora de Participació Ciutadana, Infància, Polítiques d’Ocupació, Igualtat i Polítiques Inclusives, Contractació, Serveis Socials i Educació, Jaume Segura, del grup municipal Més Nules, i membres de l’associació Platges de Nules.

Blanes, junt amb els representants institucionals i les associacions de Nules, comparteix la reivindicació per la protecció de les casetes ubicades en primera línia de la platja: “cal defensar aquestes edificacions que, amb unes característiques ben singulars, formen una façana litoral única al País Valencià”.

Des de l’ajuntament de Nules es treballa per la declaració de les casetes com a Bé de Rellevància Local (BRL) i Espai de la Memòria Democràtica: “es treballa per aportar informes tècnics, acadèmics i professionals que recolzen la proposta, per evitar que desapareguen. Malgrat tot, l’aprovació definitiva depèn de la Generalitat”, afirma la regidora Rosa Ventura.

Pel que fa a la regressió que pateix la costa de Nules, Estefania Blanes considera que, tal com es va veure a la Comissió especial d’estudi de les mesures de prevenció dels riscos derivats dels forts temporals “tota inversió pública és poca per combatre-la, s’han de posar en marxa mesures com els esculls artificials a baixa profunditat o la recuperació del cordó dunar”, ja que “el fenomen s’agrava amb el pas dels forts temporals que patim en l’actualitat, que cada vegada són, i seran, més freqüents”.

Related Articles

Back to top button