Izquierda Unida presenta les seues candidates per a les eleccions autonòmiques del 28M en un multitudinari acte a València

“Cuidem allò proper” ha estat el lema triat per a la precampanya per a centrar el discurs polític cara a les eleccions autonòmiques i municipals. El multitudinari acte ha comptat, entre altres, amb les intervencions d’Alberto Garzón, coordinador general d’Izquierda Unida i Ministre de Consum, Sira Rego, eurodiputada i portaveu de l’organització, i Rosa Pérez Garijo, coordinadora general d’Esquerra Unida del País Valencià.

L’acte a València, sota el lema “Cuidem allò proper”, ha estat la primera parada d’una ‘caravana’ que transcorrerà per diferents territoris amb l’objectiu d’impulsar l’agenda política del partit els mesos abans dels comicis.

La presentació de candidates i candidats d’Izquierda Unida per a les pròximes eleccions autonòmiques del mes de maig ha comptat amb les intervencions, entre altres, de Rosa Pérez Garijo, coordinadora i candidata per Esquerra Unida del País Valencià, Alberto Garzón, coordinador general d’Izquierda Unida i Ministre de Consum, i Sira Rego, eurodiputada i portaveu de l’organització. També han participat les candidates i candidats provinents d’Astúries, Madrid, Aragó, Extremadura, Navarra, La Rioja, Múrcia, Cantàbria, Illes Balears, Canàries i Castella La Manxa.

Pérez Garijo, que també és consellera de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica a la Generalitat Valenciana, ha posat en valor el treball organitzatiu i institucional d’Esquerra Unida: “per primera vegada hem format part del govern del Botànic els darrers quatre anys. Som la causa de moltes transformacions que han fet avançar al País Valencià”. Així, s’ha mostrat “molt satisfeta per rebre a moltes companyes que són referents a les seues federacions”. Pérez Garijo ha reivindicat la tasca i la força municipalista de l’organització, àmbit en el qual “ens hem mostrat com a força transformadora”. Finalment, Pérez Garijo ha fet menció a la lluita contra la corrupció durant la seua intervenció, “insígnia i distintiu del treball d’EUPV al territori valencià”. “El País Valencià va ser conegut durant 20 anys per la corrupció del PP. Hui tenim altra realitat molt distinta, gràcies al treball d’Esquerra Unida, els hem dut als tribunals”, afirma.

Alberto Garzón ha reivindicat el “bagatge i coneixements de l’organització” i la tasca d’Izquierda Unida per “superar totes les adversitats”: “siguem d’on siguem, militem on militem, tenim un projecte comú compartit i les mateixes causes a defensar”. El coordinador general d’IU ha defensat que “som una força reconeixible, de confiança. Som l’esquerra ancorada al territori, que coneix la realitat social i s’integra al seu teixit. En cada conflicte, sempre hi ha algú d’IU”. El també Ministre de Consum ha reivindicat la figura i el projecte de la vicepresidenta Yolanda Díaz: “encarna els principis i valors que defensem des d’IU, per això el nostre projecte de país està en aportar el millor que tenim en un projecte com Sumar”. Garzón ha fet una crida a confrontar la dreta i l’extrema dreta des de les urnes: “A l’Espanya que Feijóo i Abascal tenen al cap només caben uns pocs, és molt menuda. Nosaltres defensem un país totalment diferent, que beu del socialisme, el republicanisme i la fraternitat”.

Per la seua banda, Sira Rego ha celebrat la importància de l’acte a València: “és la presentació de la gent que defensarà el programa i les polítiques d’IU”. Alhora, ha considerat que l’acte “serveix com a un acte de rendició de comptes, per donar a conèixer la nostra tasca política des de l’oposició, però també des d’on hem tingut l’oportunitat de governar o influir d’alguna manera en els governs”. Rego afirma que “allà on hem governat, la gent viu millor. Amb eixa emoció i ímpetu, ens presentem a la pròxima cita electoral”.

IU es mostra “especialment satisfeta” per la confecció “d’alternatives serioses, viables i justes”, creades a partir del diàleg polític. Amb aquest acte, l’organització pretén posar en valor la seua força municipalista: “som una esquerra que coneix la realitat quotidiana dels nostres pobles, perquè som el poble”.

Related Articles

Back to top button