Guanyar Alcoi fa públic l’últim document d’acord proposat per a la conformació d’una candidatura única i que Podem va rebutjar.

Així ho va decidir en assemblea el passat 27 de febrer en l’habitual exercici de transparència i de rendició de comptes a la ciutadania de Guanyar Alcoi.

L’assemblea va marcar també les línies de treball de cara a les eleccions municipals de 2023.

L’assemblea de Guanyar Alcoi celebrada el dilluns 27 de febrer va decidir fer públic l’últim document que es va remetre a Podem Alcoi per a la configuració d’una llista unitària. Una decisió que emmarquen en la seua activitat habitual de fer públiques totes les decisions en un compromís ferm des de la seua constitució en practicar una política transparent i oberta.

El document és el resultat de moltes trobades en les quals es buscava la manera de poder presentar-se conjuntament a les eleccions municipals amb l’objectiu de tindre més representació i més força per a implementar polítiques transformadores. També ho van intentar amb Compromís Alcoi. En estes negociacions Guanyar ha anat cedint en qüestions que considera importants sempre en pro d’aconseguir una confluència. És el cas de no triar la persona que encapçalara la candidatura amb primàries conjuntes o no posar en comú els recursos econòmics de la confluència. La lluita per seients també estava descartada, ja que la cap de llista se li cedia a Podem i es proposava el repartiment dels regidors al 50% per a cada formació durant la legislatura així com el càrrec de portaveu.

A banda de propostes de funcionament intern s’han fet propostes de treball polític conjunt com la decisió del vot del grup municipal en assemblees conjuntes i obertes a la ciutadania i no només de forma tancada. Esta proposta respon i responia a una creença en la transparència, en la presa de decisions conjuntes i en una forma d’evitar possibles conflictes entre membres del grup municipal. Un instrument reivindicat pel 15M, habitual a EU i utilitzat per formacions com Podem. No obstant això, Podem va mostrar la seua negativa total a prendre decisions importants i rellevants de forma assembleària conjunta i oberta, i van donar per finalitzades les negociacions.

Aquesta decisió, pressa en l’assemblea ciutadana celebrada el passat dilluns va ser acompanyada per la feina d’organització de la campanya electoral de cara als propers comicis i que ben prompte Guanyar anirà presentant a través de xarxes i mitjans de comunicació i en la que volen posar al centre de la vida d’Alcoi polítiques transformadores que milloren la vida a les ciutadanes i ciutadans d’Alcoi.

Ací podeu trobar l’últim document d’acord proposat per Guanyar Alcoi que Podem va rebutjar: https://www.guanyaralcoi.com/site/wp-content/uploads/2023/03/Proposta-FINAL-acord-Podem-Guanyar-2023-19-febrer.pdf

Related Articles

Back to top button