Guanyar Alcoi: El govern del PSOE i Compromís s’alinea amb el PP per a permetre la destrucció de la Canal

Sergi Rodríguez: «no ens cansarem de repetir que es tracta d’una Zona Rural Protegida per criteris mediambientals, forestals i paisatgístics amb un sòl que per sota conté l’aqüífer del Molinar, el major recurs hídric d’Alcoi i que abasteix aigua al 80% de la població»

Les declaracions del president de la Generalitat (PP) i de l’alcalde d’Alcoi (PSOE) posen en perill l’aqüífer del Molinar. Tots dos volen ubicar un polígon a La Canal amb caràcter d’urgència.

Amb la primera visita del nou president de la Generalitat Valenciana, Carlos Mazón, l’alcalde, Toni Francés i el seu govern amb un Compromís totalment bloquejat anuncien la seua intenció de donar llum verda al projecte d’industrialització de la zona de la Canal que ni és viable econòmicament, ni jurídicament, ni mediambientalment tal com ha quedat demostrat al llarg de més de 30 anys.

Des de Guanyar Alcoi es mostren preocupats per aquesta sintonia política entre el govern del PSOE amb Compromís i el PP en aquest tema tan delicat que «no ens cansarem de repetir que es tracta d’una Zona Rural Protegida per criteris mediambientals, forestals i paisatgístics amb un sòl que per sota conté l’aqüífer del Molinar, el major recurs hídric d’Alcoi i que abasteix aigua al 80% de la població» afirma el portaveu de Guanyar Alcoi en l’Ajuntament, Sergi Rodríguez. «A més, recordem que fa poc amb l’últim terratrémol que va haver-hi a Alcoi una de les canonades de la pujada al poliesportiu va rebentar provocant una fuga d’aigua. Imagineu-vos el que passaria si esta canonada estiguera en la Canal amb els consegüents abocaments tòxics i contaminants industrials.» continua Rodríguez.

Des de la plataforma ciutadana no entenen l’interés del govern en «destruir aquest paratge quan en els polígons actuals hi ha moltíssimes hectàrees de sòl industrial buides, a més del compromís que va mostrar el govern fa poc en la creació del polígon mancomunat. No ens cal més sòl industrial, ja en tenim i, a més, prop d’Alcoi el que afavorix el model de ciutat compacta de 15 minuts al que volem arribar.» assegura Sergi Rodríguez.

Cal remarcar que fins ara Compromís ha mantingut la defensa de la Canal per a evitar aquest polígon, però «ara que forma part del govern haurà de donar explicacions de com pot compatibilitzar la seua tasca en política industrial amb la decisió del seu soci de govern de junt amb el PP construir un polígon al qual s’han negat fins ara. Ningú entendria que es mantingueren al govern de la ciutat amb aquesta irresponsabilitat al damunt, i menys la seua base electoral.» conclou Rodríguez.

Related Articles

Back to top button