Guanyar proposa un pla urgent contra la crisi demogràfica d’Alcoi

A pesar dels discursos grandiloqüents del govern de Toni Francés, les dades són evidents: Alcoi perd població de manera molt més acusada que la resta de municipis valencians de característiques semblants. Així ho ha reflectit el geògraf Adrià Revert a una senzilla però colpidora anàlisi que ha fet de les dades poblacionals del País Valencià, que ha corregut com la pólvora per xarxes socials i de la que Guanyar Alcoi s’ha fet ressò. En aquesta anàlisi Alcoi és de les ciutats valencianes més importants, la que més població perd en el període 1996-2022. I no només perd població sinó que altres com Ontinyent, Gandia o Vila-real guanyen habitants. Sergi Rodríguez, alcaldable de Guanyar Alcoi és clar al respecte: “Les dades són innegables: Alcoi està perdent pes en el conjunt del País Valencià. No importa que Francés i el govern s’encaboten a assegurar que som un referent, no atraiem població com si fan altres municipis. Alguna cosa estarà passant.”

En aquest sentit, Guanyar reclamarà en el proper plenari un pla d’emergència demogràfica per a identificar les possibles causes i respostes. Guanyar identifica també al Consell Econòmic i Social com a principal agent per a dur a terme aquest pla. Com assenyala Mauro Colomina, regidor de la plataforma: “Aquest Consell no es pot limitar a decidir si es fan premis als empresaris o aprovar els dies festius, ha d’encapçalar de manera crítica i valenta les propostes de millora de les condicions de vida de la població d’Alcoi.”

Com assegura Rodríguez: “El mal ús que ha fet el govern del PSOE dels plans pot fer que pensem que no serveixen de res, però són molt útils si es té voluntat política, clar. Hi ha moltíssimes persones que es dediquen a analitzar aquestes qüestions i posar solucions. Però s’ha de ser humil i tindre ganes de solucionar els problemes de la ciutat. De fet, en la pandèmia ja ho vam demanar: hem de mirar-nos com a ciutat, identificar què fa patir a la nostra població i posar-li remei. Si no fem això, per a què serveix la política? Importa què es fa però també com es fa. Guanyar és l’única força política que es preocupa per això a l’Ajuntament d’Alcoi”

Related Articles

Back to top button