Estefania Blanes sobre les expropiacions en Parc Sagunt II: “Els propietaris han d’obtenir preus justos pels seus terrenys”

Unides Podem – Esquerra Unida, a través de la diputada Estefania Blanes, ha registrat una pregunta oral en Corts Valencianes per a conèixer els motius pels quals l’administració autonòmica ha recorregut el preu just fixat pel Jurat Provincial d’Expropiació per als terrenys del projecte de Parc Sagunt II. Blanes reivindica el valor de l’horta i els terrenys agrícoles, i afirma que “els propietaris han d’obtenir preus justos pels seus terrenys”.

Unides Podem – Esquerra Unida, a través de la diputada i portaveu adjunta del grup Estefania Blanes, ha registrat una pregunta oral en el parlament valencià sobre els preus justos per a l’expropiació dels terrenys de Parc Sagunt II.

Blanes sol·licita informació sobre els motius que han portat a l’empresa pública que gestiona el parc industrial, Espais Econòmics Empresarials, a recórrer per la via del contenciós-administratiu (fet que no sol ocórrer) el preu just fixat pel Jurat Provincial d’Expropiació, que el va modificar a l’alça: “els propietaris han d’obtenir preus justos pels seus terrenys, no podem obviar el valor de la nostra horta i dels sòls agrícoles”, afirma la diputada. La primera proposta de l’administració autonòmica per a les expropiacions de Parc Sagunt II, oscil·lava entre els 9 i els 15,90 euros per metre quadrat, aquesta proposta, després de la reclamació de les i els propietaris, es va modificar a l’alça pel Jurat Provincial d’Expropiació, fixant un nou preu just d’entre 16 i 26,50 euros per metre quadrat.

Blanes afirma que “compartim el consens polític i social que considera el projecte de Parc Sagunt II com a estratègic i beneficiós per la creació d’ocupació i riquesa que generarà al País Valencià, però davant la necessitat de dur a terme expropiacions per a la seua execució, per a nosaltres és important que les propietàries i propietaris dels terrenys afectats tinguin garanties i protecció”.

Related Articles

Back to top button