Esquerra Unida celebra l’aval dels àudios presentats per Rosa Pérez Garijo en la sentència del cas Taula

L’organització d’esquerres celebra l’aval dels àudios del “yonki dels diners” per part de l’Audiència de València, i considera que “hui és un dia molt important per a la lluita contra la corrupció al nostre país”. Les gravacions formen part de l’extensa denúncia que va originar el cas Taula. La denúncia, presentada en 2014 per Rosa Pérez Garijo, incloïa al voltant de 10h d’enregistraments, a més de documentació molt extensa: “van ser molts mesos de treball d’anàlisi dels enregistraments i recaptant centenars de proves”.

Esquerra Unida es mostra satisfeta amb l’aval dels àudios del “yonki dels diners”, que en el seu moment van originar el cas Taula. L’organització reivindica el seu important paper en la lluita contra la corrupció en el territori valencià, i el paper clau de la seua coordinadora en la resolució d’un extens procés judicial contra la cúpula del Partit Popular valencià que ara culmina, i pel qual es comencen a conèixer les primeres penes: “van ser molts mesos de treball per a presentar la denúncia, analitzant enregistraments i recaptant centenars de proves”, assegura Pérez Garijo.

Rosa Pérez Garijo, aleshores diputada provincial, i actualment coordinadora d’Esquerra Unida i consellera de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica va lliurar la denúncia que inclou al voltant de 10h de gravacions a la fiscalia anticorrupció en 2014, juntament amb multitud de documentació, que han derivat en la condemna d’al voltant de vuit anys de presó per a Marcos Benavent, i el procés judicial pel qual passaran aquesta setmana els expresidents de la Diputació i la Generalitat Valenciana del Partit Popular.

Pérez Garijo afirma que “hui és un dia molt important per a la lluita contra la corrupció al nostre país, un dels principals distintius d’Esquerra Unida”. Pérez Garijo, que ara forma part de l’executiu valencià, assenyala també que “no pot haver-hi més diferència entre governs: mentre uns parlaven de com robar, en el Botànic ens centrem en com millorar les condicions de vida dels valencians i les valencianes, i a més hem creat mecanismes contra la corrupció i per la transparència”.

Related Articles

Back to top button