Guanyar Alcoi reclama un govern que treballe i no que s’excuse en la pandèmia per a justificar les seues errades en la reforma de l’Andreu Sempere

Els retards en la reforma de l’Andreu Sempere no es poden atribuir només a la pandèmia sinó que són un símptoma de la indolència i escassa professionalitat de l’equip de Francés.

Guanyar ha tornat a denunciar els nous retards en l’obra de reforma de l’IES Andreu Sempere. Una reforma que fa més de 30 anys que es reclama per part de la seua comunitat educativa i que va començar a veure la llum amb el pla Edificant de Conselleria d’Educació. No obstant això, la incompetència del govern de Toni Francés i dels regidors que han estat al capdavant de la regidoria d’educació han enfonsat durant anys totes les esperances de millorar el treball educatiu que duen a terme desenes de professores i professors i que reben centenars de joves. Una situació que esdevé dramàtica, segons Guanyar, si s’atén al fet que Alcoi té quasi el 70% de joves matriculats en la xarxa privada. Una situació anòmala a l’Estat espanyol i enormement preocupant pels seus efectes en la cohesió de la societat alcoiana.

Elaborant una cronologia de totes les fites publicades sobre la reforma del centre es poden observar principalment tres fets que ens han portat a la situació actual.

– Primer, que el projecte plantejat inicialment pel govern de Toni Francés era insuficient i n’eren conscients: En 2010 es van anunciar 6,2 milions per a un projecte que cobria les necessitats sol·licitades i des d’aleshores només s’havia fet en 2015 una actuació de 240.000 euros per a canviar finestres i millorar l’accessibilitat. Per tant, el projecte plantejat per aquest govern de 3,9 milions en 2019 era clarament insuficient des d’un principi. A més, després de la revisió de preus i l’adequació del projecte a les necessitats plantejades inicialment la quantitat proposada ara és de 6,2 milions. La mateixa que es plantejava inicialment.

– Segon, que es van fer anuncis preelectorals saben que els terminis no eren realistes i després s’han produït retards que no són excusables per la pandèmia tal com plantejava el regidor d’Educació al passat plenari: A finals de 2018 el govern anunciava que preveia començar les obres a finals de 2019, però després de nombrosos retards la licitació va quedar deserta a principis de 2022.

I es pot veure que no tot és excusable per la pandèmia. Es deia que es volia “traure la redacció del projecte a principis del 2019 per tenir-lo al llarg del primer quadrimestre; licitar les obres abans de l’estiu i poder començar-les a l’últim trimestre de l’any”. És a dir que es plantejava la redacció del projecte per a principis de 2019 i no es va adjudicar fins a març de 2020, un any després, sense excuses possibles per la pandèmia. Es plantejava que es tardarien pocs mesos per a licitar les obres des que es tinguera licitada la redacció del projecte i no es van licitar fins a finals de desembre de 2021, amb un any i nou mesos de retard acumulats més.

– I tercer, que des de principis de 2022 que es declara deserta la licitació fins un any després no s’ha donat cap pas administratiu per a engegar el nou projecte ampliat, i en açò tampoc té culpa la pandèmia.

En definitiva que, si s’haguera atés a les demandes de la comunitat educativa i s’haguera plantejat un projecte més ampli des d’un principi tots els retards hagueren sigut menors.

Açò demostra clarament que el govern del PSOE d’Alcoi no ha tingut mai entre les seues prioritats solucionar el problema que patixen centenars de joves de la seua ciutat: haver de rebre l’educació secundària en un edifici amb moltíssimes deficiències estructurals. “L’excel·lent tasca que duen a terme els professionals de l’Andreu Sempere minimitza els efectes que podria tindre l’abandonament del govern d’Alcoi respecte a aquest centre és profundament injust perquè els resultats serien infinitament millors. Està clar que s’han equivocat en plantejar la reforma i, pitjor, que no ho han sabut solucionar. Ja poden dir el que vulguen de la pandèmia, però s’estan equivocant des del 2018. I potser els molesta, però cal recordar que ambdós regidors treballen a la xarxa privada.”

En aquest sentit, Guanyar Alcoi torna a reivindicar que al capdavant de la regidoria d’educació estiguen persones que realment coneguen què passa a l’educació d’aquesta ciutat i també del món. Perquè, com acaba dient González: “només mirar al nostre voltant podem veure com altres municipis estan fent meravelles en termes educatius, i per tant de futur. I ací continuem fent les mateixes coses que ja han demostrat que no funcionen.”

Related Articles

Back to top button