S’aprova tard i mal un pla d’inclusió imprescindible per a la ciutat d’Alcoi

Fa més d’un any que aquest pla hauria d’haver estat fet i presentat.

El diagnòstic que fa el pla i les mesures que es proposen són contradictòries.

El Pla d’Inclusió i Cohesió Social d’Alcoi arriba per fi al plenari de l’Ajuntament d’Alcoi per a la seua tramitació. Aquest pla va ser elaborat amb una subvenció de Conselleria de Polítiques Inclusives atorgada en maig de 2021 i hauria d’haver-se presentat fa un any. A més a més, Alcoi ja no va poder demanar la subvenció en anys anteriors perquè no tenia indicadors suficients per a saber en quina situació estava la població de la ciutat. Per tant, les veïnes i veïns d’Alcoi arriben anys tard en tindre unes mesures necessàries per al seu benestar. Segons el regidor de Guanyar Alcoi Pablo González: “Cada dia ens sorprén més com el discurs triomfalista de Francés i el seu equip és totalment contrari a les seues accions: diuen a les seues notes i xarxes que són un equip excel·lent en la gestió mentre assistim dia rere dia a una acumulació d’errades i gestions amb retards. Que sí, que errar és humà, però és que si s’equivoquen molt qui ho paga som les persones que vivim ací.”

Respecte el Pla d’Inclusió i Cohesió social d’Alcoi Guanyar ha volgut incidir en que té molts elements que són qüestionables però que hi ha una qüestió per damunt de totes i és que el diagnòstic que es fa de la situació social d’Alcoi no té una correspondència amb les accions presentades ja que s’identifiquen els col·lectius vulnerables però després les accions són generals i no hi ha indicadors concrets per a saber el nivell d’aplicació d’estes mesures en la població més vulnerable. González ho explica de manera clara: “Si tot el diagnòstic se’ns parla de la situació de vulnerabilitat de la població migrant i del col·lectiu gitano, i també de les dones en general, però les mesures que es presenten (i els seus indicadors d’avaluació) no estan desagregats segons aquests col·lectius, no sabrem mai quin resultat té el que plantegem i el que estem fent és propaganda, no política. I això ho estem pagant els veïns i veïnes d’esta ciutat. Primer perquè no tenim polítiques reals per a que ens ajuden a tindre una vida millor. I després, com que no aconseguirem res amb aquestes polítiques, l’extrema dreta del PP i de VOX tindran més arguments per a fer encara menys.”

Guanyar ha acabat reclamant a Toni Francés i al seu equip que es prenguen les coses seriosament. “La vida dels alcoians i alcoianes és prou important per a que no siga la preocupació bàsica del nostre govern. No es tracta de guanyar eleccions, que això ja sabem que ho sap fer Francés sinó que eixos vots servisquen d’alguna cosa a la gent comuna, no només als seus amics.” 

Related Articles

Back to top button