Unides Podem – Esquerra Unida dona suport a la lluita veïnal per la regeneració sostenible de la costa de Sagunt

Estefania Blanes, diputada i portaveu adjunta del grup parlamentari, ha visitat les platges de Sagunt juntament amb l’Associació Veïnal Platges de Almardà, Corint, Malva-rosa i Cases de Queralt amb l’objectiu de treballar conjuntament per la regeneració sostenible de la zona. També per a buscar les fórmules adequades per a prevenir els danys causats en el litoral pels forts temporals recents. La coalició considera necessària una visió integral de la zona i demana a la Direcció General de Costes que accelere el projecte de regeneració de Sagunt des d’una visió global des de Borriana fins a Canet d’en Berenguer.

Estefania Blanes, diputada i portaveu adjunta del grup parlamentari d’Unides Podem – Esquerra Unida, ha visitat les platges de Sagunt juntament amb l’Associació Veïnal Platges de Almadrà, Corint, Malva-rosa i Cases de Queralt i al costat dels regidors del Grup Municipal d’EUPV Guillermo Sampedro i Roberto Rovira. Blanes reivindica el seu suport a la lluita veïnal per la regeneració sostenible de costes i afirma que “treballarem de manera coordinada en les institucions on tenim representació perquè les administracions competents busquen solucions integrals a problemes com la regressió o l’erosió d’aquestes platges, i que alhora es faça mitjançant fórmules adequades per a prevenir i minimitzar els danys causats en el litoral pels forts temporals”, afirma Blanes.
La visita es produeix després de la compareixença de l’associació a la Comissió especial d’estudi de les mesures de prevenció dels riscos derivats dels forts temporals a les Corts Valencianes el passat 30 de setembre, de la qual la diputada forma part.
El regidor d’EUPV i delegat de platges de l’Ajuntament de Sagunt, Roberto Rovira, afirma que “és necessari que d’una vegada el Ministeri entenga la globalitat del problema en la nostra Costa, que no és un problema provincial, que afecta des de Borriana fins a Canet per la paralització d’aportació de sediments des del nord. Per tant és necessari que es donen solucions integrals a aquest tram de costa i no intervencions locals que a més poden afectar negativament la nostra costa com ja s’està veient”. Així mateix insisteix en la “necessitat d’accelerar el nostre projecte de regeneració i exigir al ministeri que actue a les platges de Sagunt per a garantir l’accessibilitat i seguretat de banyistes mentre no s’executen les solucions definitives”.

Related Articles

Back to top button