Esquerra Unida mostra el seu suport a la jugadora de frontenis Lídia Simón

La jugadora de frontenis ha quedat fora de la selecció espanyola per “excés de pes”. La formació d’esquerres considera l’expulsió com a  “un atac intolerable que respon a criteris estètics masclistes, i causant de patiment i malaltia mental entre tants joves”. Esquerra Unida mostra el seu suport a la jove esportista alacantina mitjançant els seus representants institucionals: Rosa Pérez Garijo, Consellera de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica, ha mostrat el seu suport a l’esportista alacantina a través de les seues xarxes social i s’han presentat preguntes al Congrés dels diputats i a les Corts Valencianes, per part de les diputades Roser Maestro i Estefania Blanes respectivament, per demanar explicacions al respecte.

Esquerra Unida, a través dels seus representants institucionals al Congrés dels Diputats i les Corts Valencianes, ha presentat diverses bateries de preguntes per demanar explicacions sobre l’expulsió de la jugadora de frontenis Lídia Simón de la selecció espanyola per “excés de pes”.

Les preguntes han estat enregistrades per Roser Maestro, diputada per Unides Podem al Congrés dels Diputats, i per Estefania Blanes, diputada i portaveu adjunta d’Unides Podem – Esquerra Unida a les Corts Valencianes. A banda, Rosa Pérez Garijo, Consellera de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica, ha mostrat el seu suport a l’esportista alacantina a través de les seues xarxes socials.

La jugadora valenciana de frontenis Lidia Simón és de Villena i juga en el Club de Frontenis Portacoeli-Serra i en el Club de Xirivella. Actualment és la campiona del món i recentment ha aconseguit a més guanyar l’or en el campionat d’Europa de “paleta goma” i en l’obert nacional de frontó. No obstant això, la jugadora ha quedat fora de la selecció espanyola per “excés de pes”. “Un atac intolerable que respon als pitjors criteris estètics masclistes que tanta frustració, patiment i malaltia mental causen en tantes i tants joves”, afirma la Consellera Pérez Garijo.

Per la seua banda, Estefania Blanes assegura que “Lídia es un exemple de dona esportista que ha de ser d’inspiració per a tota la ciutadania i que, en conseqüència, des de les institucions públiques hem de cuidar, protegir i difondre els seus èxits com un orgull col·lectiu”.

Roser Maestro critica que “el vertader problema de pes es troba en unes estructures invisibles, on prevalen els criteris estètics davant altres qüestions com el rendiment esportiu, com és aquest cas”.

Esquerra Unida considera que els mèrits esportius són l’aval de Lidia Simón per a vestir “la Roja” i haurien de ser el seu passaport directe. No obstant això, la Federació Espanyola de Pilota ha considerat que pesar tres quilos més dels exigits és una raó lògica per a deixar-la fora”.

La Consellera Pérez Garijo incideix en el suport a la jove:  “nosaltres ho tenim claríssim: Lídia mereix representar-nos. El seu esforç és el nostre exemple”.


No és un cas aïllat

L’organització d’esquerres denuncia que el cas de Lídia “no és un cas aïllat, és la punta de l’iceberg”. Els criteris inadequats de la Federació Espanyola de Pilota causen greus problemes de salut mental en multitud de jugadores i jugadors, però també problemes de salut física, ja que en moltes ocasions senten l’obligació de no menjar per a aconseguir el pes establert.

Al costat de Lídia, jugadores com l’alacantina Raquel Micó, la basca Maider Mendizábal o la canària Lucía Pérez, entre moltes altres, estan alçant la seua veu contra els criteris irracionals imposats, la falta de serveis mèdics o els tipus d’entrenament absolutament desfasats. A més de la doble vara de mesurar, perquè el compliment o no dels criteris per a la selecció són selectius de manera arbitrària.

Related Articles

Back to top button