Guanyar reclama que el que s’estalvie en energia a la ciutat es dedique al benestar dels veïns i veïnes d’Alcoi

La plataforma municipalista es congratula de les mesures d’estalvi energètic adoptades a la ciutat, però demana adoptar més mesures.

Planteja que l’estalvi aconseguit amb estes mesures es destine a ajudar a sufragar les despeses energètiques d’aquells que ho necessiten.

Des del govern municipal s’han anat anunciant diverses mesures d’estalvi i gestió energètica com la limitació d’horari de llums ornamentals, la regulació de les temperatures de refrigeració i calefacció en edificis administratius i altres mesures per a evitar el balafiament per pèrdues d’energia a l’exterior. Guanyar Alcoi es felicita de la implantació d’estes mesures d’estalvi així com que es treballe per a dotar als edificis públics d’instal·lacions fotovoltaiques a les cobertes per tal de generar energia. Per tal que l’Ajuntament done exemple i incentive l’estalvi es va plantejar al passat plenari que les dades comparatives dels estalvis es publicaren i que es prenguera alguna mesura més, com per exemple que els cartells digitals anunciadors instal·lats a les entrades de la ciutat es regularen en horari i no es mantingueren encesos tot el dia.

Com assenyala el seu regidor Pablo González: “Hem de donar exemple com a institució. Mantenir les cartelleres a l’accés de la ciutat de matinada és un despropòsit. Ja ho va ser posar-les fa poc més d’un any, amb la brillantor al màxim inicialment, quan ja sabíem de sobra que tindríem problemes energètics i sense saber com poder apagar-les durant la nit.”

A més a més, des de la plataforma municipalista es proposa que l’estalvi aconseguit amb les mesures implantades es destine a generar ajudes complementàries per a despeses energètiques i que les famílies que ho necessiten puguen veure compensat almenys l’augment dels costos energètics. Com apunta el regidor: “les muntades en les despeses de la llum i el gas afecten les llars amb menys recursos provocant pitjors condicions d’habitabilitat i falta de confort tèrmic. Es podrien fer servir els diners estalviats en energia per l’Ajuntament en ajudar a les famílies alcoianes. Ja ho estan fent a altres municipis, no entenem que Alcoi hàgem de ser menys que estos pobles.”

Related Articles

Back to top button