Una delegació d’Esquerra Unida visita la zona afectada per l’incendi forestal de Begís

L’organització d’esquerres reivindica potenciar el treball en prevenció d’incendis mitjançant el foment de l’agricultura i la ramaderia extensiva, la bona conservació de camins o la instal·lació de dipòsits d’aigua. A la visita han assistit Estefania Blanes, Portaveu i Responsable de l’Àrea Institucional; Cristian Veses, Responsable d’Àrees; i Antoni Llorente, Responsable d’Elaboració Política. Jesús Monleón i Manuel Pavía, dels col·lectius d’EUPV a  l’Alt Palància, els han acompanyat durant el recorregut.

Una delegació de la Comissió Executiva d’Esquerra Unida ha visitat l’àrea afectada per l’incendi forestal de Begís el passat 7 de setembre. Durant el recorregut, la també diputada autonòmica i els alts càrrecs de la Generalitat, van poder observar ‘in situ’ la brutal acció del foc iniciat a la localitat de l’Alt Palància al mes d’agost. S’estima que l’incendi ha arrasat fins a un 20% de la massa forestal de la comarca.

Des d’Esquerra Unida es reivindica potenciar el treball en prevenció d’incendis. “La visita ens ha servit per a plantejar propostes concretes en alguna de les zones afectades pel foc, que passen per millorar les condicions dels sectors agropecuaris”, afirma Jesús Monleón. Estefania Blanes, portaveu de l’organització, apunta que “l’abandó dels terrenys redimensiona incendis com aquest. Ha sigut molt gràfic comprovar com les zones amb treball agrícola i els camins nets van aconseguir frenar el foc”. En aquest sentit, afegeix que “hem comprovat ‘in situ’ el paper tan important que juga la ramaderia extensiva, la conservació de camins i dipòsits d’aigua, elements imprescindibles en la prevenció d’incendis i que cal potenciar”.

Davant aquest panorama tan desolador, Esquerra Unida reivindica la urgència de propostes concretes per a la recuperació i reactivació de les comarques afectades: “necessitem d’una visió integral, que tinga com a element transversal, també, la lluita contra la despoblació”, afirma Cristian Veses.

Related Articles

Back to top button