Estefania Blanes visita la Vega Baixa per a reunir-se amb col·lectius socials en defensa del medi ambient i el territori

La diputada d’UP-EU, a més, ha visitat el carril de ciclovianants que unirà Los Montesinos i el Parc Natural de la Mata i Torrevella per la CV-945, inclòs en els pressupostos de la Generalitat mitjançant una esmena de la coalició d’esquerres.

Estefania Blanes, diputada i portaveu adjunta del grup parlamentari Unides Podem – Esquerra Unida en Les Corts Valencianes, ha visitat aquest dimarts dia 26 de juliol la Vega Baixa per a reunir-se amb diferents col·lectius socials “que lluiten per la defensa del medi ambient i el territori en una comarca tan castigada per l’especulació urbanística i per l’emergència climàtica que vivim”, ha afirmat. En aquest sentit, la diputada d’esquerres ha manifestat que “aquesta reunió ha servit per a conéixer de primera mà la situació actual de cadascuna de les lluites socials d’aquests col·lectius, i sobretot per a preparar les accions i iniciatives que desenvoluparem de manera conjunta a partir d’ara, perquè compartim objectius i volem continuar portant la seua veu a les Corts Valencianes fins a aconseguir-los”.

Per part seua, Guzmán Fernández, coordinador comarcal d’Esquerra Unida, ha afegit que “des dels col·lectius d’Esquerra Unida treballem permanentment al costat dels col·lectius socials per a portar les nostres reivindicacions a les institucions, amb l’objectiu de millorar la nostra terra i els nostres municipis, per a protegir el medi ambient i que puguem gaudir-lo d’una manera sostenible i sana enfront de la depredació salvatge dels de sempre” i ha finalitzat, “per això el suport des del nostre grup parlamentari en Les Corts és important, perquè ens ajuda a elevar totes aquestes reivindicacions a l’administració autonòmica i a crear un front comú”.

La reunió ha tingut lloc en la seu de l’Associació de Veïns de San Miguel Arcàngel, a San Miguel de salines, i en ella han participat representants de la pròpia associació de veïns així com d’Amics dels aiguamolls del sud d’Alacant, Amics de Sierra Escalona, Intersindical valenciana, Salvem Cala Mosca i Segura Transparent. A més, han participat Guzmán Fernández, coordinador comarcal Esquerra Unida, i Bienvenida Campillo, portaveu del Grup Municipal d’EU a San Miguel de Salinas.

Posteriorment, la portaveu adjunta, com a responsable d’Obres Públiques del Grup Parlamentari d’UP-EU en Les Corts Valencianes, al costat de Víctor Ferrández, responsable d’Organització i Política Municipal d’EU Torrevieja, ha visitat les obres del carril de ciclovianants que unirà Los Montesinos i el Parc Natural de la Mata i Torrevella per la CV-945. En aquest sentit, Blanes ha manifestat que “aquest nou carril de ciclovianants té el seu origen en una reivindicació de la societat local, que nosaltres recollim per a proposar la seua inclusió en els pressupostos de la Generalitat i la seua posterior execució” “aquesta és la nostra raó de ser, recollir les necessitats socials i treballar perquè el govern valencià les assumisca i les faça realitat”, ha dit.

El nou carril, que es va incloure en els pressupostos de la Generalitat a través d’una esmena presentada pel Grup Parlamentari d’UP-EU, i que ara compta amb un pressupost de 500 mil euros per a la seua execució, connectarà de manera ininterrompuda, segura i sostenible per a ciclistes i vianants, Los Montesinos amb les senderes del Parc Natural de les llacunes de la Mata i Torrevella, així com amb l’antiga estació de tren en el centre Urbà de Torrevella a través de la Via Verda.

Related Articles

Back to top button