Esquerra Unida defensa l’aprovació de la Taxa Turística

L’organització es posiciona a favor de l’aprovació de la taxa, i reclama el compliment dels acords Botànics ja signats el passat mes de desembre. Estefania Blanes, portaveu de l’executiva d’Esquerra Unida, emfatitza els aspectes positius de l’impost turístic: “És voluntari, amb possibilitat d’aplicar moratòries i amb autonomia dels municipis per a la seua implantació”.

Esquerra Unida defensa l’aprovació de l’Impost Valencià d’Estades Turístiques, més conegut com a “taxa turística”, en compliment amb els acords de totes les parts del Botànic signats el passat mes de desembre de 2021.

Estefania Blanes, portaveu de l’executiva d’Esquerra Unida, manifesta que “s’ha de ratificar el compromís dels tres grups del Botànic amb aquesta proposta”. Més concretament, Blanes al·ludeix els socis del PSPV, i insisteix que “han de respectar els acords signats. Votar en contra de la taxa turística significaria trencar la confiança entre socis de govern”.

La portaveu d’Esquerra Unida emfatitza els aspectes positius de l’impost: “es tracta d’una taxa voluntària, amb possibilitat d’aplicar moratòries”. A més, els ajuntaments compten amb total autonomia per a la seua implantació. En aquest sentit, Blanes assenyala que “no podem privar als municipis que així ho trien, fer ús d’ella. Aprovar la taxa no suposa cap pèrdua de drets per a ningú, mentre que no fer-ho sí que atempta contra l’autonomia municipal”.

L’organització recorda que aquest impost es troba vigent en les principals ciutats europees, i que la quantia econòmica serà mínima en proporció al cost de les estades: “no desincentiverà el turisme”.

Related Articles

Back to top button