L’alcaldessa es veu obligada a informar Esquerra Unida Borriana sobre la seua resposta a l’Agencia Antifrau

Esquerra Unida de Borriana ha aconseguit el informe de resposta de l’Ajuntament de Borriana al requeriment de l’Agencia Valenciana Antifrau que comminava a l’equip de govern a reclamar a la urbanitzadora de Golf Sant Gregori 21 milions d’euros en concepte dels retards en les obres entre 2011 i 2015.

Borriana (16/06/2022).- L’alcaldessa ha lliurat a Esquerra Unida de Borriana l’informe que dóna a conèixer la posició de l’equip de govern respecte a la reclamació de 21 milions d’euros que deu fer a la urbanitzadora del PAI Golf Sant Gregori.

L’alcaldessa accedeix a la petició d’EU després de reclamar públicament l’acompliment del dret d’accés a informació pública que havia exercit la formació front a l’entitat local, i que donat el seu incompliment en el temps reglamentari, la formació es va veure obligada a denunciar per via administrativa davant el Consell Valencià de Transparència, l’òrgan autonòmic que vetlla per l’acompliment d’aquet dret garantit i reforçat pel govern del Botànic en la vigent llei Llei 1/2022, de 13 d’abril, de la Generalitat, de Transparència i Bon Govern de la Comunitat Valenciana.

El requeriment de l’Agència Antifrau

Cal recordar que el requeriment adreçat per l’Agència Antifrau dóna la raó a EUPV i reclama a l’Ajuntament de Borriana que exigisca el pagament dels retards en les obres de Golf Sant Gregori. En el seu informe Antifrau aconsella en desembre de 2021 a l’Ajuntament que, abans de 3 mesos, exigira el cobrament de 21.052.095,45 euros pels retards acumulats en el període 2011-2015. Una quantitat que el govern encapçalat per Maria Josep Safont mai ha exigit. Aquesta recomanació de l’Agència efectuada a finals de l’any 2021 ha sigut totalment desatesa per l’equip de govern, i fins ara la ciutadania no tenia accés al document, si hi havia, al no tindre coneixement públic de l’existència de resposta de l’Ajuntament a esta recomanació, i en el seu cas, de les raons adduïdes per a no atendre’l.En el 2020, durant la visita a Borriana de la diputada autonòmica  de la formació Estefania Blanes, Esquerra Unida ja va alertar que l’ajuntament havia d’exigir aquests retards a l’empresa urbanitzadora, posició ratifica més tard en el requeriment de l’Agència Antifrau.

Related Articles

Back to top button