Unides Podem – Esquerra Unida presenta una PNL per a declarar la Serra del Porquet d’Alacant com a paratge natural

La diputada i portaveu adjunta del grup parlamentari, Estefania Blanes, insta al Consell a declarar la Serra del Porquet d’Alacant com a paratge natural donat la seua importància ambiental, històrica, cultural, etnològica i social per a la ciutat. Blanes considera que “cal enfortir el grau de protecció sobre aquest entorn per a evitar que augmente la pressió urbanística que pateix i evite la possible afecció per part d’infraestructures públiques previstes en la zona”.

presentada per la diputada i portaveu adjunta del grup parlamentari, Estefania Blanes, posa en valor el paratge de la Serra del Porquet d’Alacant, i el cataloga com a una zona de gran interès paisatgístic, ambiental, paleontològic, històric, cultural, etnològic i social. No debades, l’espai allotja fins a tres jaciments arqueològics, un d’ells catalogat com a Bé d’Interés Cultural per la Generalitat Valenciana.

Pel que fa al punt de vista orogràfic, aquesta zona cobra especial rellevància en relació a les possibles conseqüències dels forts temporals, ja que és punt de confluència de fins a sis conques des del Maigmó. Actualment, la Serra del Porquet ja s’inclou en el Pla d’Acció Territorial Forestal de la Comunitat Valenciana (PATFOR), com a sòl forestal, així com dins de les zones de protecció definides pel Pla d’Acció Territorial de la Infraestructura Verda del Litoral (PATIVEL), i en el propi Catàleg de Proteccions del Municipi d’Alacant. Malgrat tot, la diputada Estefania Blanes considera que “aquests instruments no estan sent suficients per a evitar la pressió urbanística sobre l’entorn, ni tampoc per evitar el risc d’afecció derivat d’infraestructures públiques previstes a la zona”. Per a Blanes, “cal enfortir el seu grau de protecció per a garantir la seua conservació”.

Related Articles

Back to top button