La imputació de l’alcaldessa de Borriana és una evidencia més de les males decisions que s’han pres en tot allò que envolta el projecte del PAI Golf San Gregori

El col·lectiu d’Esquerra Unida de Borriana valora molt negativament la imputació de l’alcaldessa per la tramitació del PAI Golf Sant Gregori perquè afecta a la imatge de Borriana.

L’externalització per a la redacció d’informes tècnics relacionats amb el macroprojecte urbanístic ja va estar fortament criticada per Esquerra Unida, ja que es va obviar el paper dels funcionaris del propi Ajuntament. Ara, amb la imputació de l’alcaldessa ens reiterem en el posicionament, ja que s’enfronta a una presumpta comissió d’un delicte continuat de prevaricació i falsedat de certificacions.

Esquerra Unida de Borriana està molt preocupada pels efectes que puguera tindre en les arques municipals un projecte sense futur i paralitzat judicialment. I és imprescindible recordar que Esquerra Unida ha sigut l’únic partit que sempre ha mantingut que el PAI Golf Sant Gregori és un projecte exagerat i fora de temps i sembla que el temps i ara la justícia pot atorgar la raó.

El que mal comença, mal acaba

Però, no solament es tracta de tot el que s’ha enunciat anteriorment. Aprofitem per a reclamar més transparència, i que l’equip de govern responga a la petició que va fer el coordinador local de formació Cristian Veses el passat 29 de març, la qual cosa suposa que el termini legal fixat a la llei autonòmica de transparència estaria més que exhaurit,  reclamant l’informe de resposta de l’Ajuntament de Borriana al requeriment de l’Agència de Prevenció i Lluita contra el Frau i la Corrupció de la de la CV. Situació aquesta que obliga a denunciar a l’equip de govern davant el Consell de Transparència de la Comunitat Valenciana per la vulneració del dret d’accés a informació pública.

Aquest és un document que ja hauria d’haver-se fet públic donat que l’Agencia Antifrau va donar tres mesos per contestar i el termini de temps ja ha passat. “Com l’equip de Govern de Maria Josep Safont no ha fet pública la contestació i nega als borrianencs i borrianenques el seu dret a conèixer per què l’Ajuntament ha deixat d’ingressar a l’erari públic eixos 21 milions d’euros hem decidit actuar i reclamar per via administrativa eixa informació”, destaca Cristian Veses.

“Pensem que davant aquesta greu situació de perjudici de l’interès general del poble de Borriana, on estan sobre la taula 21 milions d’euros, és molt important que els veïns i veïnes de Borriana coneguen la resposta, si és que s’ha produït, que l’alcaldessa ha traslladat a l’Agencia Valenciana Antifrau. No entenem que no es done explicacions i no es faça pública una informació tan rellevant i es deixe passar el temps donant peu a més inquietud per part del veïnat i dels propietaris de terrenys a la macroubranització de Golf Sant Gregori”, ha afegit el portaveu de la formació d’esquerres, Gabriel Ferrándiz.

Related Articles

Back to top button