La Fiscalia demana 13 anys d’inhabilitació per als dos últims alcaldes d’El Campello arrel d’una denuncia d’EUPV

La investigació judicial per fraccionament de contractes a l’Ajuntament es va obrir per una denuncia del col·lectiu d’Esquerra Unida El Campello. El regidor que va portar el cas als tribunals, Pedro Mario Pardo, demana la dimissió dels dos dirigents encausats, alcaldes del PP i Compromís.

El Ministeri Fiscal demana l’obertura de judici oral i sol·licita la mateixa pena per a l’actual primer edil, Juanjo Berenguer (PP), el seu predecessor, Benjamí Soler (Compromís), tres exedils i una tècnic, per un suposat delicte continuat de prevaricació administrativa entre 2011 i 2019. El col·lectiu EUPV El Campello demana la dimissió del dirigent popular i del portaveu valencianista.

El regidor Pedro Mario Pardo, del col·lectiu EUPV El Campello, va portar el cas davant els tribunals, i ha recordat que “han estat nombroses les ocasions que la nostra formació política ha exigit, amb els informes dels tècnics municipals que advertien de les il·legalitats, que es regularitzara la situació d’absoluta falta de respecte a la llei que es vivia a l’Ajuntament durant anys pels polítics que han anat passant pel govern. I davant la nul·la resposta al no considerar-lo qüestió d’importància no ens va quedar una altra opció que o ser còmplices o acudir a la justícia. I per a la primera opció no estem en política”.
Pardo afegeix que “després de la sol·licitud de la Fiscalia, haurien de dimitir”. Lamenta, a més, que “ara que comencen a veure-li les orelles al llop és quan els han entrat les presses per licitar alguns dels ser serveis que s’han mantingut sense licitació durant dècades. Però no es pot solucionar en un dia el que es porta fent malament durant anys. És responsabilitat directa de Berenguer i Soler haver desoït informes tècnics i haver portat a la contractació municipal al col·lapse, al caos i la falta de govern per la qual travessem. Per això, no és moment de posar-se de perfil i assumir responsabilitats”, per la qual cosa demana tant a Soler com a l’actual alcalde que deixen l’acta de regidor.

Related Articles

Back to top button