Unides Podem – Esquerra Unida demana augmentar les places per a bicicletes als trens MD entre València i Saragossa

Estefania Blanes, diputada i portaveu adjunta d’Unides Podem – Esquerra Unida presentarà una PNL a este respecte per a ser debatuda a les Corts Valencianes, en la Comissió d’Obres Públiques, Infraestructures i Transports. Blanes afirma que “l’oferta de places per a bicicletes en la línia MD entre València i Saragossa és inferior a la demanda”, i que les que s’ofereixen, “no reuneixen les millors condicions d’accessibilitat”.

La PNL, presentada per a ser debatuda en la Comissió d’Obres Públiques, Infraestructures i Transports, reivindica l’augment de places per a bicicletes als trens de Mitja Distància que cobreixen el trajecte entre València i Saragossa. Segons afirma la diputada i portaveu adjunta d’Unides Podem – Esquerra Unida, Estefania Blanes, “és necessari estudiar diferents alternatives per a millorar el servei públic que es presta en aquesta línia per a poder cobrir les necessitats de tots els passatgers”. En aquest sentit, el grup parlamentari demana un major nombre de places per a bicicletes per a equiparar l’oferta i la demanda del servei, així com la millora de les condicions d’accessibilitat de les que ja existeixen.

En l’actualitat, el servei de ferrocarril MD entre València i Saragossa, per les seues característiques estructurals, només compta amb un cotxe habilitat per al transport a de persones amb mobilitat reduïda i persones amb bicicleta. Sens dubte, “una oferta totalment insuficient que cal augmentar per a evitar dificultats que pateixen els usuaris”, afirma Blanes.  D’altra banda, per a poder viatjar al tren amb la bicicleta, les viatgeres han d’indicar la seua intenció de fer-ho durant el procés de compra del bitllet i pagar, en el seu cas, un suplement de tres euros. “Només hi ha tres places disponibles per a bicicletes, una  vegada s’han completat, ja no és possible poder realitzar el viatge”, indica Blanes.

L’augment de places de bicicletes adquireix més rellevància, si cap, atenent que durant el recorregut d’aquest tren MD es troben diferents espais naturals d’un elevat atractiu per a les i els amants del ciclisme, com ara la Via verda Ulls Negres, la més llarga de l’estat espanyol. Sens dubte, “una demanda afegida de bicicletes a bord del comboi per part de les usuàries dels traçats verds”.

Related Articles

Back to top button