EUPV dona suport al canvi de govern progressista a la localitat d’Orihuela

Membres de l’executiva d’EUPV assisteixen al plenari d’Orihuela on s’ha votat la moció de censura que posa fi al govern del PP a la localitat. El col·lectiu Cambiemos Orihuela fa possible el traspàs de poder en base a un acord programàtic.

Aquest dilluns, 25 d’abril, s’ha votat la moció de censura que posa fi al govern del PP a la localitat d’Orihuela (Baix Segura). Membres de l’executiva d’EUPV han assistit a la sessió plenària per donar suport al nou govern local de caire progressista, que ix endavant amb el suport dels grups socialista, Cambiemos Orihuela i Ciutadans. Concretament, hi han assistit Estefania Blanes, responsable de l’Àrea Institucional; Antoni Llorente, responsable d’elaboració política; Cristian Veses, responsable d’àrees i José Vicente Pérez, adjunt a municipal.

El grup Cambiemos Orihuela, que ja va impulsar una moció de censura el passat 2020, ha jugat un paper clau per a l’aprovació d’aquesta, fent possible el canvi de govern en base a un acord programàtic per a dinamitzar i reactivar la ciutat en diferents àrees: socials, urbanístiques i territorials, d’habitatge i patrimoni, cultura i educació, descentralització municipal, animalisme i austeritat institucional.

Carlos Bernabé, portaveu del grup, afirma que “la ciutat de Orihuela necessitava aquest canvi”. Bernabé explica que “no entrarem al govern, però serem una força clau per a aprovar mesures concretes que beneficien a Orihuela i la Comunitat Valenciana. Mantindrem la nostra autonomia per a actuar com a fiscalitzadors i per fer una oposició constructiva”.

Per la seua banda, Estefania Blanes manifesta “tot el suport per part de l’organització als companys i companyes de Cambiemos Orihuela”. Blanes considera que “aquest canvi de govern era totalment necessari per a la ciutat, i suposarà grans avanços en polítiques socials i, sobretot, de protecció del territori”. Segons indica, “Cala Mosca, per exemple, és un símbol de la resistència enfront del model urbanístic del PP a la zona, un model que depreda el territori, accentua les desigualtats i només genera riquesa per a uns pocs”. D’aquesta forma, Blanes confia que “amb el canvi de govern, es revertirà aquesta situació”.

Emilio Bascuñana, anterior alcalde d’Orihuela i metge de professió, va ser imputat fa un any per malversació, acusat de cobrar de la Conselleria de Sanitat mentre governava el PP, sense assistir al seu lloc de treball durant sis anys. El departament autonòmic va traslladar la denúncia a la Fiscalia en 2019, i estima un import sense justificar de més de 200.000 euros.

Related Articles

Back to top button