L’Institut d’Estudis Polítics organitza un col·loqui i debat sobre la implantació de la Memòria Històrica i Democràtica en el currículum educatiu

L’acte pretén reflexionar sobre l’aplicació de la Memòria Històrica i Democràtica en el currículum educatiu, en totes les etapes escolars. Es realitzarà el pròxim dimarts 1 de març, a les 19h, en el Col·legi Major “Rector Peset” (Pl. Del forn de S. Nicolau, 4, 46001). L’aforament serà limitat, seguint les indicacions sanitàries del moment. També podrà seguir-se per ‘streaming’ o visualitzar-se en diferit.

L’Institut d’Estudis Polítics organitza un col·loqui on es reflexionarà sobre la recuperació de la Memòria Històrica i Democràtica en l’àmbit educatiu, amb la col·laboració d’associacions memorialistes i experts del món de la investigació.

Conduït per la professora, escriptora i exdiputada en les Corts Valencianes, Esther López Barceló, l’acte comptarà amb la participació de Reis Gallego, Directora General d’Innovació Educativa i Ordenació; Enrique Javier Díez, professor en la Universitat de Lleó i especialista en organització educativa; Isabel Alonso, escriptora i membre del moviment memorialista i dels MRP; i Alejandro Barber, professor i membre del Fòrum per la Memòria a Cocentaina.

La Llei de Memòria Democràtica, en el currículum educatiu

En un context d’auge de l’extrema dreta espanyola, que pretén impedir l’aplicació de la Llei de Memòria ‘coste el que coste’, i buidar-la de contingut, durant l’acte es s’analitzarà i debatrà l’aplicació d’aquests continguts en els programes curriculars de totes les etapes educatives, i el posicionament dels centres d’ensenyament respecte a la Llei valenciana 14/2017 de Memòria Democràtica.

A tal fi s’han proposat els següents objectius:

– Oferir les diverses visions, propostes, mesures i decisions organitzatives que permeten aplicar de manera efectiva el contingut de la Llei de Memòria en el currículum educatiu.

– Recollir i promoure les reivindicacions de les associacions memorialistes i col·lectius de professores i professors que treballen en els centres.

– Conèixer la posició institucional de la Conselleria d’Educació i Cultura de la GVA com a administració competent.

Inscripció per a assistir presencialment:

– bit.ly/memoria-iep


Retransmissió ‘en línia’:

– https://bit.ly/memoriahistorica

Related Articles

Back to top button