Rosa Pérez Garijo, reelegida coordinadora d’Esquerra Unida amb un 71% del suport de l’organització

La formació d’esquerres ha celebrat hui la primera reunió del Consell Polític Nacional (CPN), màxim òrgan d’EUPV, on s’ha ratificat l’elecció de Rosa Pérez com a coordinadora amb un 71% del suport de l’organització. Durant la jornada, i a proposta de la coordinadora, s’ha realitzat també l’aprovació de la nova Executiva.

Els membres del Consell Polític Nacional (CPN) d’Esquerra Unida del País Valencià s’han reunit hui per primera vegada de forma telemàtica després de la celebració de la XIII Assemblea Nacional el passat mes de desembre. Durant la reunió s’ha ratificat a Rosa Pérez com a nova coordinadora de la formació amb un 71% del suport de l’organització. En concret, front al 51% del suport rebut en 2018, aquest percentatge suposa un 20% més de militants que han votat per Garijo.

La seua elecció, fruit d’aquest procés participatiu que ara culmina, avala la seua gestió directiva: l’informe de gestió de l’actual direcció va rebre un 75,5% dels vots, una dada molt significativa pel que fa a la valoració del treball per part dels militants. Per altra banda, la seua candidatura va obtindre un 65% dels vots per dirigir l’organització, quasi dos terços del total, i va estar l’opció majoritària a la majoria de comarques del País Valencià.

Rosa Pérez es mostra “molt satisfeta i contenta d’haver aconseguit un suport tan important dels meus companys i companyes per a continuar al capdavant de l’organització com a coordinadora general”, emfatitza.

Aquesta és la primera vegada que el nou Consell Polític Nacional es reuneix al complet, amb cent membres que s’encarregaran de dur endavant les tasques d’organització del nou cicle polític. D’aquests cent integrants, seixanta es van triar mitjançant sufragi universal de tota la militància de l’organització. Els quaranta restants han estat triats per les assemblees comarcals de tot el País Valencià durant els mesos de gener i febrer. A aquesta primera reunió del CPN s’ha aprovat també el primer Informe Polític del nou cicle, amb un 70% dels vots a favor.

Durant la jornada s’ha realitzat també l’aprovació de la nova Executiva. “Equilibri i estabilitat” podrien definir el seu esperit, un equip que compta amb experiència organitzativa prèvia pel que fa als diferents àmbits de treball, i que afronta un nou cicle polític amb fermesa, preparació i força. La candidatura de Garijo ocuparà 15 dels 20 llocs de l’Executiva del partit.

En paraules de Rosa Pérez, “molt satisfeta també de l’executiva que hui hem aprovat, on continuem pràcticament tots els companys i companyes que ja estigueren en la darrera direcció, ampliant també a altres persones molt vàlides. Afrontem aquesta nova etapa per continuar enfortint l’organització i fer una bona política de comunicació”.

La nova Executiva d’Esquerra Unida la formen:

 • Rosa Pérez Garijo, Coordinadora 
 • Luis Poveda, Organització 
 • Sunsi Torrijos, Finances
 • Alba Quesada, adjunta organització i finances
 • Rafa Úbeda, adjunt organització i finances
 • Estefanía Blanes, Institucional 
 • Nahuel González, adjunt Institucional 
 • Nefer Vives, Política Municipal 
 • Chencho Pérez, adjunt pol. Municipal 
 • Manu Clemente, Comunicació 
 • Antoni Llorente, Elaboració Política 
 • Cristian Veses, Coordinador d’Àrees
 • Angela Peiró, adjunta Àrees
 • Iñaki Pérez, Memòria Democràtica 
 • Andrea Pardo, Joves EUPV

Aquest procés assembleari culmina amb l’objectiu d’afrontar molts reptes: per una banda, enfortir l’organització en un moment clau per a la continuació de les polítiques progressistes, sempre adreçades a millorar les condicions de vida de la classe treballadora; per altra, enfortir la política municipal. En aquest sentit, Rosa Pérez afirma que “Esquerra Unida sempre ha sigut una organització on el municipalisme té una importància cabdal”. Per això, “en estos moments, per a nosaltres és fonamental començar a preparar ja eixes candidatures per a 2023, donant força i acompanyant als nostres col·lectius per a continuar transformant la vida dels valencians i les valencianes com hem demostrat en cada poble on hem tingut capacitat de govern o des de l’oposició. Continuem avançant i obrim aquesta nova etapa amb moltíssima il·lusió”, expressa la coordinadora.

Related Articles

Back to top button