Esquerra Unida denuncia les retallades en drets laborals que pateixen els treballadors de Ford Almussafes

  • Membres de l’executiva d’EUPV es reuneixen amb representants del comité d’empresa de Ford Almussafes per abordar les retallades en drets laborals que pateix la plantilla de treballadors de la planta.
  • La reunió amb EUPV, a la qual van assistir la coordinadora Rosa Pérez Garijo, la diputada i portaveu adjunta a les Corts Valencianes, Estefania Blanes, i el responsable d’organització, Luis Poveda, es va celebrar a petició dels sindicats Intersindical Valenciana, CGT i CCOO.

La Factoria Ford es troba en ple procés de reconversió dels seus models en Europa, en la línia que marquen les exigències i les noves les tendències en mobilitat actuals. Una transformació que comportarà canvis als seus vehicles cap a models electrificats.

Els plans de la companyia espanyola, allotjada a Almussafes, per poder adaptar-se a aquest nou model de producció i ser “competitius” passen per la reducció de costos salarials, l’extensió de la jornada de treball i l’augment de dies de treball per any. És a dir, la reducció de dies de vacances de què actualment gaudeixen les treballadores i els treballadors. Un greu atac als drets laborals d’una plantilla que encadena ja retallades diverses en les seues condicions laborals durant els últims anys.

Els sindicats assenyalen com a “inassolibles” les propostes de Ford per a una plantilla que ja ha patit l’empitjorament de les seues condicions laborals durant els últims anys. Denuncien també l’intent de confrontació entre els treballadors de les fàbriques d’Almussafes i Saarlouis (Alemanya). “Diuen que només hi ha producció garantida per a una de les dues fàbriques: qui més cedisca per baixar les seues condicions laborals, guanya”, lamenten. Sens dubte, “un intent d’extorsió injustificable per a una plantilla que ha estat la responsable dels èxits i beneficis de Ford Almussafes”, actualment la factoria líder en producció a Europa. “La nostra planta fabrica cinc models d’automòbils. Hem treballat amb molta professionalitat i versatilitat per a que la planta fabrique amb índexs de qualitat altíssims”, emfatitzen els membres del comitè de treballadors.

Els representants sindicals del comitè d’empresa de Ford Almussafes exigeixen que la factoria “pague el deute que té amb la societat valenciana, i especialment amb la seua plantilla”. No debades, i com va assenyalar Estefania Blanes, diputada i portaveu adjunta al grup parlamentari d’Unides Podem – Esquerra Unida a les Corts Valencianes, “l’empresa ha rebut ajudes públiques, i té el compromís de mantindre la planta al nostre territori”. En aquest sentit, Blanes va suggerir la presentació d’una Proposició No de Llei (PNL) conjunta amb la resta de grups parlamentaris per donar suport a les treballadores i treballadors en les seues reivindicacions. “No podem permetre que una empresa amb anys de beneficis continus, sent la factoria de Ford més solvent d’Europa i amb cinc models de vehicles en la seua producció, retalle drets laborals sota l’amenaça del tancament de la planta i el trasllat de la producció a Alemanya”, afirma Blanes.

Els treballadors, per la seua banda, remarcaren: “Ja som competitius, ho hem demostrat fa huit anys i ara. La plantilla ha fet molts sacrificis com per a que ara se’ls demanen més”.

Related Articles

Back to top button