Unides Podem – Esquerra Unida demana millores en el transport públic dels pobles de la comarca de la Plana d’Utiel-Requena

Estefania Blanes visita les localitats de Fuenterrobles i Camporrobles, a la comarca de la Plana d’Utiel-Requena. Blanes mostra “tot el nostre suport a les seues justes reivindicacions” i anuncia “diferents iniciatives parlamentàries per a resoldre les seues problemàtiques.

Estefania Blanes, diputada i portaveu adjunta del Grup Parlamentari d’Unides Podem Esquerra Unida en Les Corts Valencianes, ha visitat els municipis de Camporrobles i Fuenterrobles, acompanyada d’Inma Alemany, Alcaldessa de Camporrobles, i d’Adrián Álvarez, Alcalde de Fuenterrobles. Allí ha pogut conèixer de primera mà la situació del transport públic en tots dos municipis. Per a la diputada d’esquerres, “les veïnes i veïns dels municipis rurals de Plana Utiel-Requena mereixen uns serveis públics dignes que els connectin amb la resta del País Valencià i de l’Estat espanyol”, per això ha dit, “pressionarem en totes les institucions per a millorar la situació actual, perquè sense un transport públic de qualitat que vertebre el territori, el desenvolupament econòmic i social i la fixació de població en aquests municipis es complica molt més”.

Estefania Blanes ha manifestat que “barallarem al costat de les veïnes i veïns dels municipis per a aconseguir que torne la línia regular d’autobús a Fuenterrobles i el tren a Camporrobles, començant per la línia de rodalia a València”. Per a això, “presentarem diferents iniciatives parlamentàries i continuarem fent costat als ajuntaments al carrer i en les institucions”, emfatitza.

En relació al tren a Camporrobles, Blanes ha afirmat que “no té sentit que el rodalia es quede parat més d’una hora a Utiel en compte de donar servei a Camporrobles, quan a més tenen unes vies i una estació en bon estat. No donar-li ús quan existeix la demanda social queda fora de tota lògica”. En definitiva, “creiem que ha de posar-se en funcionament la línia C-3 des de Camporrobles al més prompte possible, reivindicació totalment compatible amb la recuperació de la línia de mitjana distància València-Cuenca-Madrid”, ha dit.

Per la seua part, Inma Alemany, Alacaldessa de Camporrobles, ha manifestat que “sabem que Estefania està mobilitzada sempre per a defensar el tren convencional i continuarem lluitant perquè torne al nostre municipi. Ja hem fet una proposta concreta a Renfe perquè la línia de rodalia C-3 cap a València comence a Camporrobles, però sense oblidar-nos que la línia de mitja distància fins a Conca i Madrid no pot desaparèixer”. Recorda, a més, que tots els dies 7 de cada mes a les 18.30h es realitzen concentracions en l’estació de tren de Camporrobles per a reivindicar la tornada del tren. Unes concentracions en defensa del tren convencional que també es duen a terme en diferents municipis, com a València o Alcoi, convocades des de la Plataforma en Defensa del Ferrocarril. En la visita a Camporrobles també ha participat Juan Ramón Ferrandis, coordinador de la Plataforma de defensa del ferrocarril de CGT, i coportaveu de la Plataforma del País Valencià per un tren públic, social i sostenible, que vertebre el territori i vertebre el planeta.

En relació a la situació a Fuenterrobles, la diputada d’esquerres ha manifestat que “l’actual servei d’autobús a demanda, que requereix un preavís de 24 hores, no cobreix les necessitats reals de la població, per això, és essencial recuperar una connexió diària que garanteixi el servei fins a Utiel i l’hospital de Requena”.

Per la seua part, Adrián Álvarez, Alcalde de Fuenterrobles, ha volgut agrair a Estefania Blanes per visitar el municipi i sobretot, “per interessar-se en la problemàtica del nostre poble, ara sumarem forces per a recuperar el servei de línia regular d’autobús que teníem abans de la pandèmia, un servei que els veïns i veïnes han usat sempre, tant a Fuenterrobles com a Villagordo del Cabriel.”

Related Articles

Back to top button