UP – Esquerra Unida demanarà al Consell la integració tarifària i la reducció de zones en l’àrea metropolitana d’Alacant

Estefania Blanes, diputada i portaveu adjunta d’ Unides Podem – Esquerra Unida, sol·licitarà a més, l’eliminació de la divisió zonal al Campello i la instal·lació d’una nova parada en el nord del municipi.

Estefania Blanes, diputada i portaveu adjunta del Grup Parlamentari Unides Podem – Esquerra Unida en Les Corts Valenciane, ha visitat durant el dia de hui el municipi d’ El Campello “per a donar suport a les i els veïns del municipi en les seues reivindicacions en relació al transport públic competència de la Generalitat”. La Diputada, acompanyada pel portaveu del Grup Municipal d’Esquerra Unida del País Valencià, Pedro Mario Pardo Amorós, i del portaveu del Grup Municipal de Podem, Eric Quiles Centeno, ha volgut “conèixer de primera mà la situació del servei de TRAM al Campello”.

 Durant la visita han viatjat en el TRAM de la zona sud a la zona nord del municipi, on la diputada d’esquerres ha definit com “una incoherència incomprensible” que dins del mateix municipi existeixen diferents tarifes de bitllets “amb el sobrecost que això suposa per a les i els usuaris”. “Ens sembla una clara discriminació que porten massa temps patint les veïnes i veïns de nord del municipi i que ha de corregir-se immediatament”, ha dit.

 D’altra banda, la portaveu adjunta de UP-EU en Les Corts també s’ha reunit amb veïnes i veïns del nord del municipi, com a principals afectats de la situació tarifària del TRAM en el municipi i per a tractar la necessitat d’instal·lar una nova parada en la zona nord del Campello. Sobre aquest tema, Blanes ha manifestat que “des que vam conèixer la resposta negativa de la Conselleria al setembre ens vam posar a treballar amb els Grups Municipals d’EUPV i Podem al Campello, per a donar una solució a aquesta situació”, perquè per a Blanes “les veïnes i veïns de la zona nord del Campello porten patint durant dècades el minvament d’infraestructures públiques que dificulten dia a dia les seues vides, no tenen sentit que en ple S. XXI s’elimine una parada de TRAM sense una alternativa”.

Per a Estefania Blanes, “la Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat ha de posar-se a la feina per a corregir la situació del TRAM al Campello al més prompte possible” i ha anunciat la presentació d’una sèrie d’iniciatives parlamentàries amb l’objectiu de “incloure tot el terme municipal del Campello en la Zona A del TRAM i solucionar la falta de parades en el nord del municipi, és una necessitat social”.


Però la diputada d’esquerres ha volgut anar més enllà i ha anunciat, a més, la posada en marxa d’iniciatives parlamentàries a Les Corts per a sol·licitar la reducció de zones tarifàries del TRAM d’Alacant, així com la integració tarifària de rodalies de Renfe, autobusos urbans i interurbans i TRAM en l’àrea metropolitana d’Alacant-Elx “tal com s’ha posat en marxa en l’àrea metropolitana de València”, perquè ha dit, “suposaria una millora important de la interconnectivitat, dels preus i en definitiva, del servei”. Per a Blanes “parlem d’un eix fonamental per a la mobilitat de les alacantines i il·licitanes, de treballadores i treballadors, estudiants i també, per al turisme i l’econòmica”, “per això creiem que ha arribat el moment d’afrontar de forma decidida una transformació del transport públic en l’eix Alacant-Elx”, ha finalitzat.

Per la seua banda, Pedro Mario Pardo Amorós, portaveu del Grup Municipal d’Esquerra Unida del País Valencià, declara que “el nostre poble està dividit en dues zones tarifàries diferents. És una discriminació que portem patint massa temps al Campello”. Pardo afirma que “no és comprensible que als nostres veïns i veïnes els coste més barat viatjar a un altre municipi que al centre del seu propi poble, des d’EU portem temps denunciant aquesta anomalia.” Pardo recorda que “ja, en 2011, la formació política va presentar una moció en el ple municipal sobre aquest assumpte, que va ser secundada per tots els grups municipals”. El portaveu assenyala “una falta evident de capacitat dels diferents governs locals per a defensar els interessos del Campello en institucions superiors”. Per això esperen que, amb el treball del grup parlamentari UP-EU a Les Corts, s’aconseguisca que el govern del Botànic reconsidere aquesta situació injusta que suporten gairebé 20 anys, i es solucione “per sempre”.

Finalment, Eric Quiles Centeno, portaveu del Grup Municipal de Podem, ha afegit que “el transport públic té grans mancances a la província, a la comarca i al Campello, i hem d’afrontar aquest repte per a millorar la qualitat de vida de les persones i alhora el medi ambient”.

“Durant els últims anys hi han hagut tímids intents per part de l’Ajuntament per a posar sobre la taula del Consell, però la falta d’interessos per part d’uns certs grups polítics ha fet que s’haja quedat pel camí. La nostra intenció és perseverar fins a aconseguir una reivindicació que qualsevol persona consideraria justa i necessària”, afirma.

Pardo i Quiles han mostrat el seu agraïment a “la nostra diputada Estefanía Blanes, per la implicació en aquest tema”, i mostren tot el suport des de l’àmbit municipal per a defensar aquestes iniciatives en les Corts.

Related Articles

Back to top button